Producent: | Kupiec |
Waga brutto: | 432 g |
Opakowanie: | Pudełko |
Rozmiar opakowania | 400 g |
Ryż do risotto.
Składniki na 2 osoby:
- 100 g ryżu do risotto
- 1 cebulka dymka
- 10 dag mrożonego groszku
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
- 3 łyżki masła
- bulion drobiowy
- ½ szkl. śmietany
- 1 limonka
- 4 plasterki szynki parmeńskiej
- przyprawy do smaku: zmielony kolorowy pieprz, kurkuma, sól
- bulion warzywny
Przygotowanie:
Masło rozgrzej na patelni, dodaj pokrojoną w kostkę cebulkę oraz zmielony pieprz. Smaż do miękkości. Dodaj ryż do risotto i 1/2 szklanki bulionu, gotuj na małym ogniu cały czas mieszając. Kolejną porcję bulionu tj. 1/2 szklanki, dodaj dopiero po wchłonięciu poprzedniej. Po około 15 min. ryż powinien być gotowy. Pod koniec gotowania dodaj umyty i pokrojony w plastry seler naciowy i wymieszaj. Dodaj groszek, śmietanę, 1 łyżkę soku z limonki, kurkumę, sól, pieprz do smaku. Całość wymieszaj. Podawaj ciepłe, posypane szczypiorkiem i przyozdobione szynką parmeńską.
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 1 porcja (~50 g) | *%RWS w porcji | |
Wartość energetyczna | 1492 kJ | 746 kJ | 9 % |
Wartość energetyczna | 351 kcal | 176 kcal | 9 % |
Tłuszcz | 0,8 g | 0,4 g | 1 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g | <0,1 g | 0 % |
Węglowodany | 78 g | 39 g | 15 % |
- w tym cukry | <0,5 g | <0,5 g | 0 % |
Błonnik | 1,3 g | 0,7 g | |
Białko | 7,4 g | 3,7 g | 7 % |
Sól | <0,01 g | <0,01 g | 0 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Jedno opakowanie zawiera 8 porcji ryżu. |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: Jedna porcja dostarcza (~50 g):
w 100 g: 1492 kJ / 351 kcal
*% RWS
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Instrukcje dotyczące przyrządzenia: Do rondla z roztopionym tłuszczem wsypać 1 szklankę ryżu i mieszać do czasu, aż ryż stanie się przezroczysty. Następnie wlać 2 szklanki bulionu warzywnego i gotować na wolnym ogniu, aż ryż wchłonie bulion.
Rozmiar opakowania: 400 g
Waga brutto: 432 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 179 mm
Wymagana szerokość na półce - 139 mm
Wymagana głębokość na półce - 44 mm
Rodzaj opakowania: Pudełko
Adres producenta | Adres zwrotny |
KUPIEC Sp. z.o.o. Paprotnia, ul. Kupiecka 17 62-513 Krzymów Poland kupiec@kupiec.pl www.kupiec.pl |
KUPIEC Sp. z.o.o. Paprotnia, ul. Kupiecka 17 62-513 Krzymów Poland kupiec@kupiec.pl www.kupiec.pl |
Języki na opakowaniu