Producent: | Cenos |
Waga brutto: | 1010 g |
Opakowanie: | Opakowanie wielokrotnie zamykane |
Rozmiar opakowania | 1 kg |
Ryż biały długi preparowany termicznie
Ryż parboiled to ryż poddany specjalnej metodzie obróbki termicznej. Dzięki temu jego czas gotowania jest krótszy a ziarna pozostają sypkie po ugotowaniu. Idealnie sprawdza się jako samodzielne danie, dodatek do mięs i składnik sałatek, tworząc doskonałe połączenia z warzywami i nie tylko.Łosoś w sosie koperkowym
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut.
Składniki: filet z łososia 600 g, mały brokuł, 3 marchewki, cytryna, pęczek koperku, kostka rosołowa drobiowa, 200 g śmietany 18%, 30 g masła, 2 łyżki mąki, 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz.
Przygotowanie: Filet dzielimy na części, oczyszczamy, nacieramy sokiem z cytryny i solimy. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, które przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego do 200°C piekarnika na 15 minut. Koperek myjemy i drobno siekamy. W garnku topimy masło, dodajemy mąkę i podsmażamy. Dodajemy ok. 200 ml bulionu. Mieszając, doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z ognia. Dodajemy śmietanę, łyżkę soku z cytryny, koperek oraz doprawiamy solą i pieprzem. Warzywa myjemy, brokuł dzielimy na różyczki, marchewkę kroimy w talarki. Gotujemy na parze do miękkości. Łososia układamy na ryżu, polewamy sosem i otaczamy wianuszkiem warzyw.
Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Przechowywać w suchym miejscu.
Zalecenia dla alergików
w 100 g produktu | % RWS* | |
wartość energetyczna | 1430 kJ | 17 |
wartość energetyczna | 337 kcal | |
tłuszcze | 0,3 g | <1 |
w tym kwasy nasycone | 0,1 g | 1 |
węglowodany | 73,7 g | 28 |
w tym cukry | <0,5 g | <1 |
błonnik | 5,2 g | |
białko | 7,3 g | 15 |
sól | <0,01 g | <1 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Gotować we wrzątku: Ryż wypłukać w dużej ilości wody. Następnie wsypać go do wrzącej osolonej wody i gotować około 12 minut na małym ogniu, okresowo mieszając. Gdy ryż będzie miękki, odcedzić go. Proporcja ryżu do wody powinna wynosić 1:4.
Rozmiar opakowania: 1 kg
Waga brutto: 1010 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 170 mm
Wymagana szerokość na półce - 103 mm
Wymagana głębokość na półce - 73 mm
Rodzaj opakowania: Opakowanie wielokrotnie zamykane
Adres producenta | Adres zwrotny |
Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września |
Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września www.cenos.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: