Producent: | Olewnik |
Waga netto: | 255 |
Opakowanie: | VAC |
Rozmiar opakowania: | 8 |
Krakowska sucha z zielonym pieprzem
kiełbasa wieprzowa grubo rozdrobniona wędzona, parzona, suszona
Przechowywać w temperaturze:
od +2°C do +22°C. Po otwarciu lub rozhermetyzowaniu spożyć w ciągu 72 godz., lecz nie później niż po terminie przydatności do spożycia.
Ze 143 g mięsa wieprzowego z szynki wyprodukowano 100 g wyrobu gotowego. Składniki: mięso wieprzowe z szynki, sól, pieprz zielony 2%, aromaty, przyprawy i ekstrakty przypraw, ekstrakt drożdżowy, glukoza, przeciwutleniacz - askorbinian sodu, substancja konserwująca - azotyn sodu. Może zawierać: GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SELER, SOJĘ, ZBOŻA zawierające GLUTEN. Osłonka niejadalna.
Wartości odżywcze |
||||||||||||||||
|
Cechy:
Barwa batonu brązowa do ciemnobrązowej, barwa mięsa czerwona do ciemnoczerwonej, tłuszczu biała do kremowej. Powierzchnia równomiernie pomarszczona, sucha, czysta, osłonka ściśle przylegająca do masy mięsnej, na przekroju widoczne kawałki zielonego pieprzu. Konsystencja ścisła, twarda. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa wieprzowego peklowanego, wędzonej, parzonej, suszonej, umiarkowanie słony. Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies