Producent: | Kamis |
Waga brutto: | 8 g |
Opakowanie: | Saszetka |
Zapakowano w | Polska |
Rozmiar opakowania | 0,15 g |
Szafran nitki.
Risotto z łososiem
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 40 min
Porcje 4
Składniki:
50 g masła
1 mała cebula pokrojona w drobną kostkę
250 g ryżu do risotto
250 ml białego wina
1 l bulionu drobiowego lub warzywnego
400 g filetu z łososia bez skóry
50 g tartego parmezanu
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Na dużej patelni podsmaż na maśle cebulę, wsyp ryż, smaż razem przez 3 min, mieszając wlej wino, dodaj szafran, wymieszaj.
2. Dodaj połowę bulionu, szczyptę sól i gotuj na wolnym ogniu 40 min, mieszając, co jakiś czas podlewaj pozostałym bulionem.
3. Łososia pokrój na 8 kawałków, oprósz solą i pieprzem.
4. 10 min. przed końcem dodaj parmezan, wymieszaj, na ryżu ułóż łososia, po 5 min. przewróć na druga stronę.
5. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Więcej inspiracji na stronie
www.kamis.pl
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Rozmiar opakowania: 0,15 g
Waga brutto: 8 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 140 mm
Wymagana szerokość na półce - 109 mm
Wymagana głębokość na półce - 23 mm
Rodzaj opakowania: Saszetka
Adres producenta | Adres zwrotny |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
Języki na opakowaniu
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies