Producent: | Incola |
Waga brutto: | 445 g |
Opakowanie: | Karton |
Kraj produkcji | UE |
Rozmiar opakowania | 400 g |
Mąka gryczana
Mąka gryczana jest produktem bezglutenowym, niealergizującym. Pieczywo z dodatkiem mąki gryczanej utrzymuje dłuższą świeżość. Obniża ona również indeks glikemiczny produktów, doskonała dla diabetyków i osób dbających o szczupłą sylwetkę.w kuchni z Incolą
Figowe bułeczki gryczane
Składniki:
Sucha mieszanka:
135 g mąki gryczanej,
160 g mąki ryżowej, 70 g cukru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1/2 łyżeczki soli
Mokra mieszanka:
110 g zimnego masła,
300 ml śmietany kremówki,
1 szklanka masła figowego (100 g masła zmiksowanego z 150 g dżemu figowego)
Przygotowanie
1. Przesiej suche składniki do dużej miski.
2. Dodaj masło do suchej mieszaniny. Wcieraj masło między palcami, łamiąc go na mniejsze kawałki. Kontynuuj pocieranie dopóki masło nie zyska wielkości ziarenek ryżu. Czynność należy wykonać szybko.
3. Dodaj śmietanę i delikatnie wymieszaj aż ciasto się połączy.
4. Używając szpatułki przenieś ciasto na dobrze posypaną mąką ryżową stolnicę. Rozwałkuj ciasto w prostokąt o wymiarach: 20 cm szerokości, 40 cm długości i grubości 2 cm.
5. Rozprowadzić masło figowe na cieście. Zwiń rulon o długości 40 cm. Uszczelnij wałkiem końce.
6. Użyj ostrego noża do krojenia. Przekrój rulon w połowie. Umieść połówki na blasze lub talerzu, przykryj luźno folią i schłódź w lodówce przez 30 minut. Nagrzej piekarnik do 180°C. 2 blaszki przykryj papierem do pieczenia.
7. Po upływie 30 minut, pokrój rulony na 6 równych kawałków o 3 cm szerokości. Umieść każdy kawałek na papierze do pieczenia zwiniętą spiralą do góry. Popraw ewentualnie kształt ręką.
8. Piecz przez około 40 minut. Bułeczki są gotowe, gdy ich spody są złocistego koloru.
spróbuj innych produktów
Mąki Świata Mąka ryżowa
Mąki Świata Mąka teff
Mąki Świata Mąka z amarantusa
Mąki Świata Mąka gryczana
Mąki Świata Mąka z ciecierzycy
Mąki Świata Mąka jaglana
Mąki Świata Mąka kokosowa
Mąki Świata Mąka kasztanowa
Incola Bezglutenowy świeży chleb z maczkiem
Incola Bezglutenowy świeży chleb z kminkiem
Incola Bezglutenowy rustykalny chleb ciemny
Incola Bezglutenowy świeży chleb z ziarnami
Incola Bezglutenowy rustykalny chleb biały
Produkt odpowiedni dla osób z celiakią
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 1403 kJ / 335 kcal |
Tłuszcze; w tym: | 3.1 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0.7 g |
Węglowodany; w tym: | 70.6 g |
Cukry | 2.6 g |
Błonnik | 10.0 g |
Białko: | 12.6 g |
Sól | 0.028 g |
Niacyna | 6.2 mg |
Witamina B6 | 0.6 mg |
Potas | 577 mg |
Fosfor | 337 mg |
Magnez | 251 mg |
Cynk | 3.1 mg |
Mangan | 2.0 mg |
Rozmiar opakowania: 400 g
Waga brutto: 445 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 167 mm
Wymagana szerokość na półce - 117 mm
Wymagana głębokość na półce - 79 mm
Rodzaj opakowania: Karton
Adres producenta | Adres zwrotny |
Wyprodukowano dla: Saluteo Sp. z o.o. Plac Mariacki 4 34-300 Żywiec Poland |
Saluteo Sp. z o.o. Plac Mariacki 4 34-300 Żywiec Poland www.saluteo.pl www.incola.com.pl |
Języki na opakowaniu