Producent: | Gellwe |
Waga brutto: | 148 g |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 145 g |
Mieszanka do przygotowania kremu do karpatki.
Do sporządzenia Kremu do Karpatki przygotuj:
- 400 ml zimnego mleka (ok. 1 i ⅔ szklanki).
Sposób przygotowania:
1. Do wysokiego naczynia wlej 400 ml zimnego mleka.
2. Wsyp zawartość torebki, miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 minuty. Gotowy krem nakładaj na ciasto.
Pomysł na: Ciasto Karpatka
Przygotuj: 200 g mąki pszennej, 5 jajek, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia Gellwe, 180 g masła lub margaryny, 1 i ½ szklanki wody.
Sposób przygotowania: zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę mąki z proszkiem do pieczenia i energicznie mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Zdejmij z ognia, ostudź, wbij jajka i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 minut. Otrzymaną masę podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź przy pomocy łyżki cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie 25 x 36 cm. Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 210°C (bez termoobiegu) i piecz około 25 minut. Następnie obniż temperaturę do 150°C i piecz około 15 minut. Drugą część ciasta upiecz tak samo. Gdy ciasto wystygnie, rozsmaruj na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryj drugą częścią ciasta. Gotową Karpatkę możesz posypać cukrem pudrem.
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Najlepiej spożyć przed końcem:
data i numer partii produkcyjnej.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 100 g | Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 1 porcji (około 36 g) | |
Wartość energetyczna | 620 kJ/ 147 kcal | 226 kJ / 53 kcal 3 %* |
Tłuszcz | 2,7 g | 1,0 g 1 %* |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,1 g | 0,8 g 4 %* |
Węglowodany | 27 g | 9,8 g 4 %* |
w tym cukry | 20 g | 7,3 g 8 %* |
Białko | 3,6 g | 1,3 g 3 %* |
Sól | 0,09 g | 0,03 g 1 %* |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | ||
Z jednego opakowania otrzymujemy około 545 g gotowego kremu, co wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 15 porcji (1 porcja = około 36 g kremu). |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: W porcji po przygotowaniu (ok. 36 g):
W 100 g po przygotowaniu: 620 kJ / 147 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Rozmiar opakowania: 145 g
Waga brutto: 148 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 186 mm
Wymagana szerokość na półce - 137 mm
Wymagana głębokość na półce - 15 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Języki na opakowaniu
Cechy: