Producent: | Dr. Oetker |
Waga brutto: | 146 g |
Opakowanie: | Zgrzewane |
Rozmiar opakowania | 140 g |
Krem jogurtowy w proszku.
Krem jogurtowy do ciast i deserów gotowy w 3 minuty, dla tych co cenią smak i szybkość przygotowania:1 porcja (45 g) zawiera: energia 272 kJ 65 kcal 3%*
Energia w 100 g 605 kJ / 144 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
przepis na
Biszkopt z kremem jogurtowym
3 białka ubić na sztywno, dodać 1/2 szklanki cukru, 1 opakowanie 16 g Cukru wanilinowego Dr. Oetkera, 3 łyżki wody, 1 łyżkę soku z cytryny. Kolejno dodawać 3 żółtka mieszając mikserem na najniższych obrotach. Następnie, delikatnie mieszając łyżką, stopniowo dodawać 1/2 szklanki mąki tortowej, 1/2 płaskiej łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera. Dno tortownicy o Ø 24 cm wysmarować tłuszczem i wysypać mąką, po czym przełożyć do niej ciasto. Piec w temp. 175°C około 35 do 40 min. Piekarnik powinien być nagrzany. Na wystudzony biszkopt wyłożyć Krem jogurtowy, przygotowany według sposobu przyrządzania. Następnie ciasto udekorować owocami i wstawić na około 1 h do lodówki (ciasto, umieszczone w tortownicy, można również zalać tężejącą galaretką, a następnie odstawić je do lodówki do stężenia).
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania:
Przygotuj tylko:
150 g jogurtu naturalnego
250 ml zimnej wody lub mleka
1. Do wysokiego naczynia dodaj jogurt i wodę (lub mleko), następnie mieszaj mikserem na najniższych obrotach, stopniowo wsypując zawartość torebki.
2. Po wstępnym połączeniu składników, całość miksuj na najwyższych obrotach 3 min. Gotowy krem wyłóż na ciasto lub deser, a następnie wstaw do lodówki na ok. 1 godz.
Wskazówka: jeśli wolisz owocową wersję Kremu, użyj do jego przyrządzenia 150 g jogurtu owocowego zamiast naturalnego.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza Kremu po przyrządzeniu z wodą i jogurtem naturalnym 100 g | 1 porcja = 45 g | (%*) | |
Energia | 605 kJ | 272 kJ | 3% |
Energia | 144 kcal | 65 kcal | |
Tłuszcz | 6,0 g | 2,7 g | 4% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 5,2 g | 2,3 g | 12% |
Węglowodany | 19,4 g | 8,7 g | 3% |
w tym Cukry | 15,2 g | 6,8 g | 8% |
Białko | 2,9 g | 1,3 g | 3% |
Sól | 0,12 g | 0,05 g | 1% |
Po przyrządzeniu, Kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. | |||
Po podzieleniu kremu na 12 porcji: 1 porcja = 45 g. | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: 1 porcja (45 g) zawiera:
Energia w 100 g 605 kJ / 144 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Rozmiar opakowania: 140 g
Waga brutto: 146 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 207 mm
Wymagana szerokość na półce - 148 mm
Wymagana głębokość na półce - 16 mm
Rodzaj opakowania: Zgrzewane
Adres producenta | Adres zwrotny |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl, www.oetker.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: