Producent: | Delecta |
Waga brutto: | 602 g |
Opakowanie: | Pudełko |
Rozmiar opakowania | 530 g |
Krówka. Mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Czasami chcemy coś wyznać drugiej osobie, a nie bardzo wiemy jak to zrobić, żeby wyszło lekko, naturalnie i... od serca ;)Przygotuj:
Do kremu: 450 ml mleka, 75 g masła lub margaryny
Do ciasta: 3 jaja, 50 ml wody (ok. 5 łyżek)
Do ponczu: 125 ml wrzącej wody (1/2 szklanki), 1 saszetkę kawy zbożowej Anatol lub herbaty
Do polewy: 50 g margaryny, 2 łyżki mleka
Do dekoracji: 4 łyżki płatków migdałowych lub pokrojonych orzechów
Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka.
2. Pozostałe mleko zagotuj, wlej rozprowadzony proszek i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia ok. 3 min, energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź.
3. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując, do gładkiej konsystencji.
4. Zaparz kawę zbożową Anatol lub herbatę. Ostudź.
5. Nastaw piekarnik na temp. 180°C (bez termoobiegu).
6. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą, wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj przez 4-5 min.
7. Gotową masę przełóż do blachy 25 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz przez 25-30 min.
8. Po upieczeniu wystudź ciasto.
9. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój w połowie wysokości.
10. Dolną warstwę biszkoptu nasącz połową ponczu, wyłóż krem, nasącz od środka drugą warstwę biszkoptu i przykryj nią całość.
11. Ciasto udekoruj polewą - rozgrzej margarynę z mlekiem, zestaw z ognia, wsyp zawartość torebki z polewą, wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 3 min ciągle mieszając.
12. Polewę rozprowadź na biszkopcie. Posyp uprażonymi płatkami migdałowymi lub pokrojonymi orzechami.
13. Ciasto wstaw do lodówki na 3 godziny do schłodzenia.
Wypróbuj
Delecta Karpatka z nutą wanilii
Więcej inspiracji szukaj na
Delektujemy.pl
Dobra strona wypieków
Opakowanie nie zawiera dodatków do dekoracji.
Zawartość opakowania
Najlepiej spożyć przed końcem / Nr partii - patrz góra kartonika. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 67 g | %RWS* na porcję 67 g | |
Wartość energetyczna | 1190 kJ | 798 kJ | 10 % |
Wartość energetyczna | 284 kcal | 190 kcal | 10 % |
Tłuszcz | 13 g | 8,9 g | 13 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,3 g | 2,9 g | 14 % |
Węglowodany | 37 g | 25 g | 9 % |
w tym cukry | 22 g | 15 g | 17 % |
Białko | 4,4 g | 3,0 g | 6 % |
Sól | 0,51 g | 0,34 g | 6 % |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (z mlekiem 2 % tł., margaryną 80 % tł. i migdałami). | |||
Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1340 g produktu po przygotowaniu (20 porcji). |
Rozmiar opakowania: 530 g
Waga brutto: 602 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 211 mm
Wymagana szerokość na półce - 144 mm
Wymagana głębokość na półce - 61 mm
Rodzaj opakowania: Pudełko
Adres producenta | Adres zwrotny |
FoodWell Sp. z o.o., ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl |
FoodWell Sp. z o.o., ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: