Producent: | Basia |
Waga brutto: | 988 g |
Opakowanie: | Torebka |
Kraj pochodzenia | Polska |
Rozmiar opakowania | 1 kg |
Mąka krupczatka typ 450
Zapach domowego ciasta, smak pysznych pierogów, aromat delikatnych naleśników przywodzą na myśl wspomnienia z dzieciństwa i radosne chwile spędzone wspólnie przy rodzinnym stole.Tarta z owocami i kremem z mascarpone
Ciasto kruche:
- 300 g Mąki Basia Krupczatka
- 180 g zimnego masła
- 135 g cukru pudru
- 2 żółtka
- szczypta soli
Krem:
- 500 g serka mascarpone
- 6 łyżek cukru pudru
- sok z cytryny
- 450 g owoców
Ciasto: Składniki zgniatamy i odkładamy do lodówki na 1 godz. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wyklejamy formę posmarowaną masłem, ponownie odstawiamy do lodówki na 20 min. Nakłuwamy ciasto widelcem i obciążamy. Ciasto pieczemy około 15 minut w 180°C. Studzimy.
Krem: Łączymy serek z cukrem i sokiem z cytryny. Przekładamy na wystudzone ciasto. Dekorujemy owocami i chłodzimy przez ok. 2 godz. Smacznego!
Spróbuj również:
Basia Mąka tortowa extra pszenna typ 405
Basia Mąka poznańska pszenna typ 500
Basia Mąka wrocławska pszenna typ 500
Basia Mąka Extra wypiek pszenna typ 550
Basia Mąka z pełnego przemiału pszenna typ 1850
Packing Recyclable
Pack Recyclable
Inner Pack Recyclable
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
w 100 g produktu | * % w 100 g | |
Wartość energetyczna | 1435 kJ / 338 kcal | 17% |
Tłuszcz | 1,1 g | 2% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 2% |
Węglowodany | 71,9 g | 28% |
w tym cukry | 2,2 g | 2% |
Białko | 9,1 g | 18% |
Sól | 0,0 g | 0% |
* Referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
Rozmiar opakowania: 1 kg
Waga brutto: 988 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 162 mm
Wymagana szerokość na półce - 100 mm
Wymagana głębokość na półce - 80 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
GoodMills Polska Sp. z o.o. ul. Serbska 4 61-696 Poznań |
GoodMills Polska Sp. z o.o. ul. Serbska 4 61-696 Poznań Więcej na: www.mojabasia.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: