Producent: | Amylon |
Waga brutto: | 44 g |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 40 g |
Budyń waniliowy, produkt bezglutenowy, ekologiczny, w proszku.
Unijne logo rolnictwa ekologicznego - CZ-BIO-001, Rolnictwo UE/spoza UE
Znak przekreślonego kłosa - CZ-101-010
Bezglutenowy
Organiczne
Przechowywać w suchym miejscu.
Chronić przed światłem.
Sposób przygotowania:
1. Z ½ litra zimnego mleka odlać 350 ml.
2. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do 150 ml mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Polecamy:
Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
Wartość odżywcza na 100 g produktu sypkiego | Wartość odżywcza na porcję po przygotowaniu* (ok. 125 g) | % RWS na porcję** | |
Wartość energetyczna | 1495 kJ / 352 kcal | 477 kJ / 113 kcal | 6 |
Tłuszcz | <0,5 g | 1,6 g | 3 |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g | 1,1 g | 6 |
Węglowodany | 87 g | 21 g | 8 |
W tym cukry | 0,8 g | 14 g | 16 |
Białko | 0,9 g | 3,6 g | 7 |
Sól | 0,02 g | 0,11 g | 2 |
*przygotowanego z mlekiem 1,5 % tłuszczu oraz cukrem, opakowanie zawiera 4 porcje (1 porcja = 125 g gotowego produktu) | |||
**referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) |
Rozmiar opakowania: 40 g
Waga brutto: 44 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 150 mm
Wymagana szerokość na półce - 100 mm
Wymagana głębokość na półce - 9 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Amylon, a.s., Švermova 117, 580 01 Havlíčkův Brod, Republika Czeska www.amylon.cz Zakład: Ronov nad Sázavou, 582 22 Přibyslav, Republika Czeska |
Amylon, a.s., Švermova 117, 580 01 Havlíčkův Brod, Republika Czeska www.amylon.cz |
Języki na opakowaniu
Cechy: