Producent: | Vegeta |
Opakowanie: | Torebka |
Kraj pochodzenia | Chorwacja |
Rozmiar opakowania | 180 g |
Pierś kurczaka z makaronem, serem gorgonzola
Składniki:
- 1 pierś kurczaka
- 2 łyżeczki Vegety
- pół łyżeczki słodkiej papryki
- 2 łyżki oleju
- pół słoika pomidorów suszonych
- 250 g makaronu spaghetti
- garść szpinaku
- 100 g sera gorgonzola
- garść orzechów włoskich
Przygotowanie: Kurczaka pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, kurczaka doprawić Vegetą, papryką, mięso podsmażyć na złoty kolor. Dodać pokrojone w plastry suszone pomidory, dodać umyty szpinak, dusić 2 minuty, zdjąć z ognia. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron dodać na patelnię, wymieszać. Danie posypać pokruszonym serem gorgonzola i orzechami włoskimi. Smacznego!
Konkurs
Nagroda główna 50 000 zł
co tydzień
2 000 zł
codziennie
500 zł
Konkurs trwa 20.10.23-29.02.24
Szczegóły i regulamin: www.tomiwsmak.pl
www.vegeta.pl
Bezglutenowy
Produkt odpowiedni dla wegan
Kraj pochodzenia: Chorwacja. Miejsce pochodzenia soli i suszonych warzyw: UE i spoza UE
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia. Najlepiej spożyć przed: data z boku opakowania.
Sposób przyrządzania: Na jedną porcję (250 ml) gotowanej lub duszonej potrawy (zup, sosów, ryżu, warzyw i potraw mięsnych) dodać 1 łyżeczkę (3 g) Vegety na 5 minut przed końcem gotowania. Mięso lub potrawy rybne przed pieczeniem doprawić Vegetą według uznania.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Wartość odżywcza w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 662 kJ / 157 kcal |
tłuszcz | 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
węglowodany | 27 g |
w tym cukry | 22 g |
błonnik | 5,0 g |
białko | 8,5 g |
sól | 56,9 g |
Rozmiar opakowania: 180 g
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
PODRAVKA d.d. A. Starčevića 32 48000 Koprivnica Chorwacja |
PODRAVKA d.d. A. Starčevića 32 48000 Koprivnica Chorwacja |
Języki na opakowaniu
Cechy: