Producent: | Nadir |
Waga brutto: | 28 g |
Opakowanie: | Saszetka |
Rozmiar opakowania | 25 g |
Przyprawa do kurczaka klasyczna - suszona mieszanka przyprawowa.
Podudzia z kurczaka po włosku
Składniki:
4 podudzia z kurczaka zagrodowego, 1 pokrojona w dużą kostkę cebula, 4 pokrojone w plastry ząbki czosnku z ziołami, 6 pokrojonych w paski pomidorów suszonych, 1 łyżka kaparów, 8 zielonych oliwek, 8 czarnych oliwek, 1 szklanka rosołu z kury, 200 ml pomidorów pelati, ser parmezan
Marynata:
2 łyżki przyprawy do kurczaka klasycznej Nadir, 1/2 szklanki oleju z suszonych pomidorów, 2 łyżki musztardy czeskiej, 2 łyżki syropu klonowego.
Do smaku:
sól morska, pieprz czarny, tymianek suszony, oregano suszone
Sposób przygotowania:
Osuszone podudzia z kurczaka nacieramy połączonym uprzednio wszystkimi składnikami marynaty i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. W garnku na rozgrzanym oleju smażymy mięso z każdej strony na złoty kolor, dodając cebulę, czosnek, suszone pomidory, kapary, oliwki, wlewamy rosół i dusimy na wolnym ogniu około pół godziny. Pod koniec duszenia wlewamy pomidory pelati i doprawiamy do smaku. Tak przygotowane podudzia podajemy w miseczce, posypujemy parmezanem, dekorujemy jabłuszkami kaparowymi i listkami bazylii.
Więcej przepisów na www.DoradcaSmaku.pl
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Zalecenia dla alergików
w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 453 kJ / 108 kcal |
Tłuszcz | 2,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 9,3 g |
w tym cukry | 2,0 g |
Białko | 10 g |
Sól | 68,3 g |
Rozmiar opakowania: 25 g
Waga brutto: 28 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 149 mm
Wymagana szerokość na półce - 110 mm
Wymagana głębokość na półce - 7 mm
Rodzaj opakowania: Saszetka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, Tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl |
Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, Tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl |
Języki na opakowaniu