Producent: | Melvit |
Waga brutto: | 1016 g |
Opakowanie: | Torebka papierowa |
Rozmiar opakowania | 1 kg |
Mąka żytnia
Przygotujesz w Thermomixie
Bułki żytnie
Sposób przygotowania:
Do Thermomixa włożyć 50 g drożdży, łyżeczkę cukru, 250 g ciepłej wody, 300 g mąki żytniej, 200 g mąki pszennej, łyżkę oleju i łyżeczkę soli, wyrobić czas 4 min. Ciasto przełożyć i pozostawić wyrośnięcia na ok. 40 min, uformować bułki i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 20 min. Na każdej bułce wykonać nacięcie. Piec we wcześniej nagrzanym piekarniku w temp. 200°C przez 20-25 minut. Po wyjęciu z piekarnika, bułki posmarować pędzlem namoczonym w zimnej wodzie.
www.thermomix.pl
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt nie jest przeznaczony do bezpośredniego spożycia. Wymaga obróbki termicznej np: pieczenia, smażenia, gotowania.
Zalecenia dla alergików
w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 1420 kJ / 335 kcal |
Tłuszcz | 1,7 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 71 g |
- w tym cukry | 2,5 g |
Błonnik | 6 g |
Białko | 6 g |
Sól | 0 g |
Rozmiar opakowania: 1 kg
Waga brutto: 1016 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 209 mm
Wymagana szerokość na półce - 109 mm
Wymagana głębokość na półce - 73 mm
Rodzaj opakowania: Torebka papierowa
Adres producenta | Adres zwrotny |
Melvit S.A. ul. Grójecka 194 lok. 91 02-390 Warszawa Zakład produkcyjny: ul. Nowowiejska 35 Kruki 07-415 Olszewo - Borki |
Melvit S.A. ul. Grójecka 194 lok. 91 02-390 Warszawa tel. /+48 29/ 760 98 51 fax /+48 29/ 760 98 41 handel@melvit.com.pl www.melvit.com.pl |
Języki na opakowaniu
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies