Producent: | Kamis |
Waga brutto: | 22 g |
Opakowanie: | Saszetka |
Rozmiar opakowania | 20 g |
Czarnuszka nasiona.
Focaccia
Przygotowanie 120 min.
Pieczenie 30 min.
4 porcje
Poziom trudności łatwy
Składniki:
500 g mąki typ "00"
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
8 g suchych drożdży
75 ml oliwy z oliwek
400 ml gorącej wody
2 łyżeczki Czarnuszki Kamis
1 łyżeczka soli morskiej gruboziarnistej
1. Mąkę, sól, cukier, drożdże wymieszaj. Dodaj 50 ml oliwy, gorącą wodę, wyrabiaj około 5 min., pod koniec dodaj czarnuszkę.
2. Ciasto odstaw pod przykryciem w ciepłe miejsce (ok. 30°C) na 1 godz.
3. Blachę o wymiarach ok 40 x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia, oprósz mąką, przełóż ciasto, rozprowadź równomiernie po całej blasze ręka zwilżoną oliwą, odstaw pod przykryciem na około 1 godz. w podobnej temperaturze jak za pierwszym razem.
4. Piekarnik rozgrzej do 210°C, wyrośnięte ciasto posyp delikatnie solą morską a następnie piecz 30 min. W połowie czasu pieczenia posmaruj delikatnie pozostałą oliwą.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Rozmiar opakowania: 20 g
Waga brutto: 22 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 145 mm
Wymagana szerokość na półce - 110 mm
Wymagana głębokość na półce - 7 mm
Rodzaj opakowania: Saszetka
Adres producenta | Adres zwrotny |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
Języki na opakowaniu
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies