Producent: | Gellwe |
Waga brutto: | 130 g |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 120 g |
Krem w proszku o smaku waniliowym do ciast i tortów.
Pomysł na: Tort waniliowy.
Przygotuj: 140 g mąki pszennej (ok. 1 szklanka), 130 g cukru pudru (ok. 1 szklanka), 5 jajek, płaską łyżeczkę proszku do pieczenia Gellwe.
Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Tortownicę o średnicy 24 cm posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Jajka ubij z cukrem pudrem do momentu aż masa zgęstnieje (przez ok. 5 minut). Dodaj przesianą mąkę z proszkiem i wymieszaj delikatnie łyżką. Ciasto przełóż do tortownicy i piecz przez ok. 30 min. Upieczone i wystudzone ciasto przekrój poziomo na 2 równe części. Otrzymanym kremem przełóż części ciasta.
Słodkiego dnia :)
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Do sporządzenia kremu waniliowego przygotuj:
- 300 ml zimnego mleka (ok. 1 i ¼ szklanki),
- 100 g masła lub margaryny.
Sposób przygotowania:
1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml zimnego mleka.
2. Zawartość torebki wsyp do mleka, miksuj najpierw na najniższych, a następnie na najwyższych obrotach przez 2 minuty
3. W osobnym naczyniu utrzyj miękkie masło lub margarynę, a następnie dodaj do uprzednio przygotowanego kremu. Całość miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji (około 1 minutę).
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu i masłem: w 100 g | Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu i masłem: w 1 porcji (około 32 g) | |
Wartość energetyczna | 1256 kJ / 302 kcal | 402 kJ / 97 kcal 5%* |
Tłuszcz | 22,6 g | 7,2 g 10%* |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 16.5 g | 5,3 g 27%* |
Węglowodany | 20,2 g | 6,5 g 3%* |
w tym cukry | 14,7 g | 4,7 g 5%* |
Białko | 3,9 g | 1,3 g 3%* |
Sól | 0,11 g | 0,03 g 1%* |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | ||
Z jednego opakowania otrzymujemy około 520 g gotowego kremu, co wystarcza na przygotowanie tortu o średnicy 24 cm i podzielenie go na 16 porcji (1 porcja = około 32 g kremu) |
Rozmiar opakowania: 120 g
Waga brutto: 130 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 185 mm
Wymagana szerokość na półce - 136 mm
Wymagana głębokość na półce - 16 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Języki na opakowaniu
Cechy: