Producent: | Gellwe |
Waga netto: | 140 g |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania: | 140 g |
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Pomysł na: Tort czekoladowy
Przygotuj: 100 g mąki pszennej (ok. 3/4 szklanki), 130 g cukru pudru Gellwe (ok. 1 szklanka), 5 jajek, łyżeczkę proszku do pieczenia Gellwe, 2-3 łyżeczki kakao Gellwe.
Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Tortownicę o średnicy 24 cm lub formę 25 x 28 cm posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Jajka ubij z cukrem pudrem do momentu aż masa zgęstnieje (przez ok. 5 minut). Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj delikatnie łyżką. Ciasto przełóż do tortownicy i piecz przez około 30 minut. Upieczone i wystudzone ciasto przekrój poziomo na dwie równe części. Otrzymanym kremem przełóż części ciasta.
Słodkiego dnia :)
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Do sporządzenia kremu czekoladowego przygotuj:
- 300 ml zimnego mleka (ok. 1 i ¼ szklanki),
- 100 g masła lub margaryny.
Sposób przygotowania:
1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml zimnego mleka.
2. Zawartość torebki wsyp do mleka, miksuj najpierw na najniższych, a następnie na najwyższych obrotach przez 2 minuty.
3. W osobnym naczyniu utrzyj miękkie masło lub margarynę, a następnie dodaj do uprzednio przygotowanego kremu. Całość miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji (około 1 minutę).
Zalecenia dla alergików
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać soję.
Wartości odżywcze |
||||||||||||||||||||||||||
|
Rozmiar opakowania: 140 g Średnia miara (e)
Wymiar liczbowy: 140
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 186 mm
Wymagana szerokość na półce - 137 mm
Wymagana głębokość na półce - 17 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Waga brutto: 152g
Adres producenta | Adres zwrotny |
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Języki na opakowaniu
|
Cechy: