Producent: | Yummity |
Waga brutto: | 244 g |
Opakowanie: | Pudełko |
Rozmiar opakowania | 212 g |
Mieszanka do upieczenia muffin kokosowych.
Produkt bezglutenowy. Odpowiedni dla wegetarian.Znak przekreślonego kłosa - PL-106-024
Certyfikacja: AGRO BIO TEST Sp. z o.o., PL-EKO-07-12909
Kokosowe placuszki
15 min.
20 szt.
Przygotuj
- 1 opakowanie Muffiny Kokos
- 100 g świeżego ananasa pokrojonego w małą kostkę
- 1/2 łyżeczki oleju
Przygotowanie
1. Ciasto przygotuj według bazowej instrukcji.
2. Dodaj ananasa i dokładnie wymieszaj z masą.
3. Rozgrzej patelnię, dodaj 1/2 łyżeczki oleju.
4. Nakładaj placuszki łyżką. Smaż z obu stron po około 3 minuty, bez dodawania kolejnych porcji tłuszczu.
Ciasto kokosowe
15 min.
Ø 23 cm
Przygotuj
- 1 opakowanie Muffiny Kokos
- 400 ml mleczka kokosowego 20 - 22% tłuszczu, mocno schłodzonego
- 3 łyżki ksylitolu
- 1 łyżka soku z limonki lub cytryny
- 4 łyżki wiórek kokosowych
- Dowolne świeże owoce i orzechy
Przygotowanie
1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Ciasto przygotuj według bazowej instrukcji na opakowaniu.
2. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia lub nasmaruj tłuszczem. Równomiernie wylej ciasto. Piecz ok. 10 min. lub do tzw. suchego patyczka. Ostudź.
3. Twardą część mleczka kokosowego ubij mikserem. Pod koniec dodaj ksylitol i sok z limonki. Do ubitej masy dodaj wiórki i delikatnie wymieszaj łyżką.
4. Na ostudzony spód ciasta wyłóż masę kokosową, dodaj dowolne orzechy i świeże owoce. Schłodź ok. 2 godziny w lodówce.
Yummity to wiele pomysłów na wegetariańskie posiłki.
Bezglutenowy
Produkt odpowiedni dla wegetarian
Opakowanie Nadające się do recyklingu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zużyć bezpośrednio po otwarciu.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza w 100 g produktu przed przygotowaniem: | |
wartość energetyczna | 1817 kJ / 433 kcal |
tłuszcz | 13 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,6 g |
węglowodany | 65 g |
w tym cukry | 25 g |
błonnik | 10 g |
białko | 8,9 g |
sól | 0,26 g |
wapń | 159,8 mg (20%)** |
żelazo | 4,65 mg (33%)** |
**DRWS - Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia: Przygotuj: 2 jajka, 60 ml wody, 60 ml oleju, foremki do muffinek 1. Piekarnik rozgrzej do 200°C (góra-dół, bez termoobiegu). Foremkę nasmaruj olejem. 2. Do miski wbij jajka, dodaj wodę oraz olej, a następnie miksuj przez minutę. 3. Wsyp mieszankę i miksuj całość przez kolejną minutę. 4. Ciasto rozlej do 1/2 wysokości foremek, włóż do piekarnika i piecz przez około 15 minut. Tip: Dla wzbogacenia smaku muffin użyj rozpuszczonego oleju kokosowego.
Rozmiar opakowania: 212 g
Waga brutto: 244 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 179 mm
Wymagana szerokość na półce - 149 mm
Wymagana głębokość na półce - 40 mm
Rodzaj opakowania: Pudełko
Adres producenta | Adres zwrotny |
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska www.yummity.pl |
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska www.yummity.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: