Producent: | Wiodąca Marka |
Waga netto/ilość: | 400 g |
Krewetki tygrysie (Penaeus monodon), całe. Wyhodowane w Wietnamie lub Indiach. Rozmiar: 8-12 Produkt głęboko mrożony. Nie zamrażać powtórnie.
KREWETKI tygrysie (Penaeus monodon), przeciwutleniacz: PIROSIARCZYN sodu.
Bez rozmrażania. Spożywać po przyrządzeniu.
Bulion: krewetki włożyć do zimnego bulionu, gotować przez 6- 8 minut od zagotowania, odcedzić, przepłukać zimną wodą.
Piekarnik: rozgrzać piekarnik do 180ºC (termostat 6). Wyjąć krewetki z opakowania, umieścić na odpowiednim płaskim naczyniu, dodać kawałki masła i oliwę z oliwek. Piec w temperaturze 180ºC (termostat 6) przez około 15 minut.
Patelnia: obsmażyć krewetki na dużym ogniu w niewielkiej ilości oliwy z oliwek a następnie smażyć dalej na małym ogniu przez około 6- 8 minut, od czasu do czasu obracając.
Grill: skopić krewetki oliwą z oliwek i grillować 3- 4 minuty z każdej strony.
Lodówka: 24 godziny; półka na lód (-6°C): 3 dni; zamrażarka (-18°C): do daty minimalnej trwałości.
Wartości odżywcze |
||||||||||||||||||||||
|
Adres producenta | Adres zwrotny |
Dystrybutor: SCAWAR Sp. z o.o., ul. Jutrzenki 156, 02-231 Warszawa |
Scamark Polska Sp. z o.o./ul. Jutrzenki 156/02-231 Warszawa |
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies