Producent: | Wiodąca Marka |
Waga netto/ilość: | 500 g |
Kasza jaglana
Kasza jaglana.
Sposób przygotowania: 1 szkalnkę kaszy wsypać na sito i opłukać zimną wodą, a następnie przelać wrzątkiem, co umożliwi usunięcie często występującej lekkiej goryczki. Opłukaną kaszę wrzucić do 2 szklanek wrzącej wody, dodać soli do smaku (ok. 0,05 g (1/8 łyżeczki) / 250 g, czyli ok. 1 szklankę kaszy) i gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż kasza wchłonie całą wodę (ok. 20 minut). Zestawić z ognia, spróbować, czy nie jest zbyt twarda, jeżeli tak, szczelnie przykryć i wstawić do lekko nagrzanego piekarnika na kilkanaście minut.
Przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.
Wartości odżywcze |
||||||||||||||||||||||
|
Najlepiej spożyć przed: podana data jest jednocześnie numerem partii produkcyjnej. Opakowanie 500 g zawiera około 12 porcji po 40 g. Do uzyskania 50 g ugotowanej kaszy jaglanej należy użyć ok. 40 g suchego produktu.
Adres producenta | Adres zwrotny |
Wyprodukowano dla: SCAMARK POLSKA Sp. z o.o. ul. Jutrzenki 156, 02-231 WARSZAWA przez: Zakład Konfekcjonowania Artykułów Spożywczych "VITANA" Jerzy Płachta ul. Wiosenna 6, 28-400 PIŃCZÓW. Zakład Produkcyjny: Kopernia 8, 28-400 Pińczów. | Scamark Polska Sp. z o.o./ul. Jutrzenki 156/02-231 Warszawa |
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies