Producent: | Vegeta |
Opakowanie: | Pudełko |
Kraj pochodzenia | Produkt UE |
Rozmiar opakowania | 5 g |
Liczba jednostek: | 6 |
Masa netto: 30 g (6 x 5 g) e
Barszcz czerwony
Składniki na 4 porcje:
1,5 l wody
5 średnich buraków
2 średnie marchewki
1 duża pietruszka
1 cebula
kawałek selera
1 łyżka octu (lub soku z cytryny)
2 suszone grzyby
1 piramidka Vegeta Natur do barszczu czerwonego
1 kostka bulionu warzywnego Vegeta Natur
Sposób przygotowania: Surowe buraki obrać, odciąć wierzchy i pokroić na ćwiartki. Buraki, pozostałe warzywa w całości i suszone grzyby włożyć do garnka z zimną wodą. Dodać Piramidkę smaku do barszczu i kostkę bulionu Vegeta Natur. Gotować na wolnym ogniu przez godzinę. Pod koniec gotowania dodać łyżkę octu lub soku z cytryny. Wyjąć piramidkę z barszczu. Barszcz podawać z uszkami, posypać natką pietruszki.
Wskazówka: Barszcz można również przygotować na wywarze z żeberek.
Smacznego!
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze otoczenia, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Sposób użycia: Stosować jedną torebkę przypraw na około 1,5 litra wywaru. Po ugotowaniu usunąć.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 1149 kJ/277 kcal |
Tłuszcz | 5,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,0 g |
Węglowodany | 25 g |
w tym cukry | 21 g |
Błonnik | 44 g |
Białko | 11 g |
Sól | 0,07 g |
Rozmiar opakowania: 5 g
Rodzaj opakowania: Pudełko
Adres dystrybutora | Adres zwrotny |
Podravka Polska Sp. z o.o., ul. Cypryjska 72, 02-761 Warszawa, Polska podravka@podravka.pl www.podravka.pl |
Podravka Polska Sp. z o.o., ul. Cypryjska 72, 02-761 Warszawa, Polska podravka@podravka.pl www.podravka.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: