Sprawdź dostępność transportu

Soligrano Bio Jagły 100 g

KOD EAN: 5902578001661
Waga brutto: 112 g
Opakowanie: Opakowanie
Rozmiar opakowania 100 g
3,89 zł38,90 zł/kg

Informacje o produkcie

Opis

Ekspandowane ziarno prosa z certyfikowanych upraw ekologicznych.

Jagły
Jagły, zwane również prosem, znane są z właściwości detoksykujących organizm. Białko zawarte w produkcie przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej, a fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Jagły ekspandowane Soligrano Bio są produktem bezglutenowym i doskonale nadają się dla osób z nietolerancją glutenu.

Znak przekreślonego kłosa PL-049-008

Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-04 Rolnictwo UE / spoza UE

Produkt pakowany wagowo. W czasie transportu objętość może ulec zmianie.

Jabłecznik pod jaglaną pierzynką

50 g jagieł ekspandowanych
100 g mąki pszennej
100 g cukru
100 ml oleju rzepakowego
4 jajka
5 g proszku do pieczenia
50 g masła
4 jabłka
cukier puder do dekoracji

Jabłka obrać ze skórki, pokroić na ósemki, ułożyć na dnie tortownicy uprzednio natłuszczonej masłem. Jaja, olej, cukier umieścić w naczyniu i wymieszać za pomocą miksera. Dodać proszek do pieczenia, mąkę i ponownie wymieszać.
Wylać ciasto na ułożone jabłka, posypać jagłami ekspandowanymi. Piec ciasto przez 40 min w temp. 180°C. Ciasto po ostygnięciu udekorować cukrem pudrem.

Soligrano Bio stworzyliśmy dla tych, którzy podzielają naszą pasję do zdrowego stylu życia i poszukują produktów dobrych dla organizmu, a jednocześnie naturalnie pysznych.

Produkty Soligrano Bio powstają z całych ziaren zbóż z certyfikowanych upraw ekologicznych: nie zawierają GMO, pestycydów ani sztucznych dodatków. Dzięki temu, że poddajemy je działaniu jedynie odrobiny pary i temperatury, zachowują witaminy i składniki mineralne. Smacznego!

Dowiedz się więcej:
www.soligrano.pl
Facebook: /soligrano

Bezglutenowy

Bez dodatku soli

Bez dodatku cukru

Organiczne

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu szczelnie zamknąć opakowanie.

Składniki

  • ekologiczne proso ekspandowane

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

  • Zboża zawierające gluten - Nie zawiera

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g Wartość odżywcza w porcji 20 g %RWS w 20 g*
Wartość energetyczna 1498 kJ / 354 kcal 306 kJ / 72 kcal 4 %
Tłuszcze 3,1 g 0,6 g <1 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g 0,1 g <1 %
Węglowodany 68 g 14 g 5 %
w tym cukry 1,1 g <0,5 g <1 %
Błonnik 2,9 g 0,6 g -
Białko 12 g 2,4 g 5 %
Sól <0,01 g <0,01 g <1 %
Składnik mineralny w 100 g % RWS w 100 g* w 20 g % RWS w 20 g*
Fosfor 200 mg 29 % 40 mg 6 %
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).
Opakowanie 100 g zawiera 5 porcji po 20 g.

Opakowanie

Rozmiar opakowania: 100 g

Waga brutto: 112 g

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 239 mm
Wymagana szerokość na półce - 124 mm
Wymagana głębokość na półce - 55 mm

Rodzaj opakowania: Opakowanie

Adres producenta

Adres zwrotny

Wyprodukowano na zlecenie:
Soligrano Sp. z o.o. Sp. k.,
ul. Wrocławska 20,
95-082 Dobroń
Soligrano Sp. z o.o. Sp. k.,
ul. Wrocławska 20,
95-082 Dobroń

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • polski

Cechy:

  • bez glutenu
  • całe ziarna zbóż
  • certyfikowane uprawy ekologiczne
  • bez dodatku cukrów i soli
  • gotowe do spożycia, doskonałe do wielu dań
  • źródło białka
  • źródło fosforu

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies

OK, rozumiem