Producent: | Prymat |
Waga brutto: | 93 g |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 90 g |
Panier z przyprawami do mięs.
Kotlet, panier do mięs nadaje potrawie niepowtarzalny smak, aromat i wygląd. Jest bardzo wygodny w zastosowaniu i pomaga zaoszczędzić czas podczas przygotowywania codziennych posiłków.Przygotuj:
- kawałki mięsa, najlepiej wieprzowego
- mleko lub wodę
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania wystarcza na ok. 450 g mięsa.
1. Pokrój umyte mięso i lekko rozbij tłuczkiem formując kotlety.
2. Zwilż kotlety w mleku lub w wodzie.
3. Dokładnie obtocz zwilżone kotlety w panierze.
4. Usmaż kotlety na rozgrzanym tłuszczu do uzyskania złocistego koloru.
Tysiące przepisów znajdziesz na: DoradcaSmaku.pl
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza w 100 g produktu | Wartość odżywcza w 1 porcji (30 g)** | % RWS* w 1 porcji | |
Wartość energetyczna | 1541 kJ/364 kcal | 462 kJ/109 kcal | 5 % |
Tłuszcz | 3,1 g | 0,9 g | 1 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g | 0,2 g | 1 % |
Węglowodany | 69 g | 21 g | 8 % |
w tym cukry | 5,4 g | 1,6 g | 2 % |
Białko | 12 g | 3,7 g | 7 % |
Sól | 7,2 g | 2,2 g | 36 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2000 kcal). | |||
**Opakowanie zawiera 3 porcje produktu. |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: W porcji (30 g):
w 100 g: 1541 kJ / 364 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2000 kcal).
Rozmiar opakowania: 90 g
Waga brutto: 93 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 159 mm
Wymagana szerokość na półce - 127 mm
Wymagana głębokość na półce - 14 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl |
Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: