Waga brutto: | 1020 g |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 1 kg |
Sól kamienna do przetworów, niejodowana.
Sól kamienna doskonale nadaje się do przygotowania przetworów na zimę: ogórków, kapusty kiszonej i innych domowych marynat.Przepis na ogórki kiszone po staropolsku:
Na dno litrowego słoika włożyć: 1 ząbek czosnku, około 2 cm kawałek chrzanu, 4 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 10 ziaren pieprzu czarnego, gałązkę kopru. Następnie dość ściśle ułożyć w nim umyte ogórki. Całość zalać przegotowaną, ciepłą wodą z solą kamienną o'Sole (1,5 łyżki soli na 1 litr ciepłej wody). Po około 2 tygodniach ogórki kiszone są gotowe. Smacznego!
Przechowywać w suchym miejscu.
Rozmiar opakowania: 1 kg
Waga brutto: 1020 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 150 mm
Wymagana szerokość na półce - 93 mm
Wymagana głębokość na półce - 62 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
CENOS Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września www.osole.pl |
CENOS Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września www.osole.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies