Opis
Grzyby Mun to podstawowy składnik kuchni dalekowschodniej. Są powszechnie używane w kuchni chińskiej w potrawach wegetariańskich i mięsnych. Mają łagodny, grzybowy smak i przyjemną chrupką konsystencje. Doskonale chłoną smaki innych składników potrawy. Są też pysznym dodatkiem do sałatek, zup i gulaszy.
Wartości odżywcze |
|
W 100 g gotowego produktu |
Wartość energetyczna |
1462 |
|
344 |
Tłuszcz |
0.29 |
Kwasy |
0.17 |
Cukry |
<0,5 |
Białko |
7.2 |
Sól |
0.06 |
|
Adres producenta | Adres zwrotny |
Polgrzyb Urszula Jedynak ul. Bagienki 7a, 32-050 Skawina |
Polgrzyb Urszula Jedynak ul. Bagienki 7a, 32-050 Skawina |