Producent: | Olewnik |
Waga netto: | 750 |
Opakowanie: | MAP |
Rozmiar opakowania: | 15 |
Kiełbasa śląska
kiełbasa wieprzowa średnio rozdrobniona wedzona, parzona
Przechowywać w temperaturze: +2/+8°C. Pakowano w atmosferze ochronnej.
Składniki: mięso wieprzowe 70 %,woda, tłuszcz wieprzowy, sól, stabilizatory: E1422, E451, E326, E261, białko SOJOWE, przyprawy, ekstrakty przypraw, hemoglobina wieprzowa, białko kolagenowe wieprzowe, glukoza, cukier gronowy, aromaty, aromat dymu wędzarniczego przeciwutleniacze: E316, E315, wzmacniacze smaku: E621, E631, substancja zagęszczająca: E407, barwnik: karminy, substancja konserwująca: E250. Może zawierać BIAŁKO MLEKA, LAKTOZĘ, SELER, GORCZYCĘ, GLUTEN.
Wartości odżywcze |
||||||||||||||||
|
Cechy:
Powierzchnia batonu czysta, sucha. Surowce na przekroju równomiernie rozłożone; niedopuszczalne skupiska jednego ze składników. Konsystencja krucha, nierozpadająca się. Barwa batonu złoto brązowa, mięsa od bladoróżowej do ciemnoczerwonej, tłuszczu od kremowej do białej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wieprzowej wędzonej, parzonej, umiarkowanie słony. Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies