Producent: | Mamut |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 80 g |
Groszek ptysiowy.
Poczęstuj się!
Przepis na krem z pieczonych pomidorów i papryki z Groszkiem Ptysiowym
Składniki:
- 2 czerwone papryki
- 1 kg dojrzałych pomidorów
- 1 gałązka selera naciowego
- 4 ząbki czosnku
- 1 mała cebula
- 1,5 l bulionu
- sól i pieprz do smaku
- cukier
- świeża bazylia
- oliwa
Dodatkowo:
- Groszek ptysiowy
- kwaśna śmietana
Przygotowanie:
Oczyszczone z gałązek pomidory oraz paprykę bez gniazd nasiennych skrop oliwą, dodaj czosnek w łupinach i całość piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu warzywa obierz ze skórek, a następnie pokrój na mniejsze kawałki. W osobnym garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż posiekaną cebulkę oraz seler naciowy. Następnie dodaj wcześniej upieczone warzywa i całość podsmaż jeszcze przez 5 minut. Po tym czasie wlej bulion, zawartość garnka gotuj kolejne 30 minut. Po wystygnięciu dodaj posiekaną bazylię oraz przyprawy. Zupę zblenduj na gładki krem. Każdą porcję skrop oliwą, podawaj z łyżką śmietany oraz groszkiem ptysiowym.
Po więcej przepisów i inspiracji kulinarnych zapraszamy na:
www.mamutsa.pl
www.fb.com/mamutpolska
Przechowywać w opakowaniu zamkniętym, w suchym i zaciemnionym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza na 100 g | |
Wartość energetyczna | 2132 kJ/511 kcal |
Tłuszcz | 30 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,1 g |
Węglowodany | 41 g |
w tym cukry | <0,5 g |
Błonnik | 1,6 g |
Białko | 18 g |
Sól | 0,92 g |
Rozmiar opakowania: 80 g
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Mamut Polska S.A. ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3 60-576 Poznań Zakład produkcyjny: ul. Muchoborska 3 54-424 Wrocław |
Mamut Polska S.A. ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3 60-576 Poznań |
Języki na opakowaniu
Cechy: