Producent: | Kupiec |
Waga brutto: | 436 g |
Opakowanie: | Pudełko |
Kraj pochodzenia | Polska |
Rozmiar opakowania | 100 g |
Liczba jednostek: | 4 |
Kasza jęczmienna z kaszą owsianą pełnoziarnistą, pestkami dyni i siemieniem lnianym.
Lunch Mix z jarmużowym pesto
Składniki (na 2 porcje):
- Lunch Mix (kasza jęczmienna z kaszą owsianą pełnoziarnistą, pestkami dyni i siemieniem lnianym) - 100 g
- jarmuż (same liście) - 60 g
- masło orzechowe - 30 g (czubata łyżka)
- parmezan starty - 30 g (3 łyżki)
- czosnek - 1 duży ząbek
- oliwa z oliwek extra virgin - 60 g (6 łyżek)
- kalarepa - 80 g (połowa średniej szt.)
Przygotowanie:
Ziarna ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. W czasie gotowania ziaren umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę kalarepę. Dorzuć ją do garnka na 8 minut przed końcem gotowania ziaren. Jarmuż przełóż na durszlak i zblanszuj wrzącą wodą. Zostaw na durszlaku, żeby nieco się przesuszył. W tym czasie zmiksuj masło orzechowe, parmezan i obrany czosnek. Następnie dodaj jarmuż, oliwę i jeszcze raz zmiksuj na dość gładkie pesto. Ugotowane ziarna przełóż do miski wraz z lekko ugotowaną kalarepą, dodaj pesto i dokładnie wymieszaj. Danie najlepiej smakuje na ciepło.
Więcej przepisów znajdziesz na ugotujzkupcem.pl
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Produkt odpowiedni dla wegan
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 1 porcja (~ 50 g) | *% RWS w porcji (~ 50 g) | |
Wartość energetyczna | 1396 kJ | 698 kJ | 8 % |
Wartość energetyczna | 333 kcal | 167 kcal | 8 % |
Tłuszcz | 8,8 g | 4,4 g | 6 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g | 0,7 g | 4 % |
Węglowodany | 41 g | 21 g | 8 % |
- w tym cukry | 0,7 g | 0,4 g | 0 % |
Błonnik | 19 g | 9,6 g | - |
Białko | 13 g | 6,5 g | 13 % |
Sól | <0,01 g | <0,01 g | 0 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji. |
Gotować we wrzątku: 1 torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli. Gotować pod przykryciem 20 minut.
Rozmiar opakowania: 100 g
Waga brutto: 436 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 181 mm
Wymagana szerokość na półce - 136 mm
Wymagana głębokość na półce - 44 mm
Rodzaj opakowania: Pudełko
Adres producenta | Adres zwrotny |
Kupiec Sp. z o.o. Paprotnia, ul. Kupiecka 17, 62-513 Krzymów |
Kupiec Sp. z o.o. Paprotnia, ul. Kupiecka 17, 62-513 Krzymów |
Języki na opakowaniu
Cechy: