Producent: | Knorr |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 23 g |
Przyprawa do pikantnego kurczaka
Wyjątkowy smak Twojego kurczaka zapewni kompozycja 100% naturalnych ziół i przypraw, wśród których znajdują się cebula, czosnek, pieprz cayenne i papryka.Pieczone pałki z kurczaka
Składniki:
- 1,5 kg podudzi z kurczaka
- 50 ml oleju
- 1 opakowanie Przyprawy do pikantnego kurczaka Knorr
Sposób przygotowania:
1. Kurczaka natrzyj marynatą przygotowaną z oleju i Przyprawy do pikantnego kurczaka Knorr. Pozostaw w chłodnym miejscu na co najmniej parę godzin.
2. Piecz w nagrzanym do 190°C piekarniku przez około 50 minut, co jakiś czas polewając mięso wytapiającym się tłuszczem. Tak pieczone udka będą miały chrupiącą skórkę z zewnątrz, a jednocześnie będą soczyste w środku.
Wskazówka: Do marynaty możesz dodać swoje ulubione świeże zioła lub otartą skórkę z cytryny.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Podstawowy sposób użycia: dodaj 1 łyżeczkę (5 g) Przyprawy do pikantnego kurczaka na każde 100 g przygotowywanego mięsa.
Zalecenia dla alergików
100 g przyprawy | |
Energia | 902 kJ/214 kcal |
Tłuszcz | 2,9 g |
w tym kwasy nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 41 g |
w tym cukry | 26 g |
Błonnik | 5,5 g |
Białko | 4 g |
Sól | 40,7 g |
Rozmiar opakowania: 23 g
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa |
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa Infolinia: 801 109 387 |
Języki na opakowaniu
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies