Producent: | Knorr |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 10 g |
Oregano z Turcji
Oregano to przyprawa, którą popularnie wykorzystuje się m.in. w daniach kuchni włoskiej oraz tureckiej, gdzie się ją uprawia. Dojrzewająca w suchym i gorącym klimacie roślina dobrze komponuje się z makaronami, zupami, sałatkami czy mięsami.Turecki pilaw z jagnięciny
Składniki:
- 500 g chudej jagnięciny
- 100 g orzeszków pinii
- 2 łyżki oliwy
- 1 duża cebula
- 1 chili
- 2 kawałki kory cynamonu
- 300 g ryżu basmati
- 12 suszonych moreli
- garść posiekanej mięty
- 1 łyżka Oregano z Turcji Knorr
- 1 łyżka Kminu Rzymskiego Knorr
Sposób przygotowania:
1. Ryż ugotuj na sypko.
2. W garnku podsmaż drobno pokrojone mięso. Smaż, aż zrobi się chrupiące. Dodaj cebulę, plasterki chili i cynamon - smaż, aż cebula się przyrumieni.
3. Dodaj ryż, smaż chwilę. Dodaj pokrojone w paseczki morele, uprażone orzeszki pinii, miętę, Oregano Knorr, kmin i dokładnie wymieszaj.
Więcej inspiracji znajdziesz na:
www.przepisy.pl
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Rozmiar opakowania: 10 g
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa |
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa Odwiedź: www.przepisy.pl Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora |
Języki na opakowaniu
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies