Kraj pochodzenia: | Włochy |
Soczysty owoc o dużej zawartości witaminy C, porośnięty włoskami.
Stanowi wspaniały dodatek do sałatek owocowych, deserów i lodów. Zaletą
kiwi jest, iż nawet po 6 miesiącach przechowywania pozostaje w nim 90%
witaminy C. Miąższ zawiera także aktynidynę - enzym rozkładający białka.
Z tego powodu nie należy przygotowywać koktajli mlecznych z kiwi, bo
owoc spowoduje, iż będzie on gorzki.
Cechy:
Klasa: IUżywamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies