Waga netto: | 2500 nasion |
Kiełki są lekkostrawnym, bogatym źródłem witamin, makro- i mikroelementów. Składniki zawarte w kiełkach są bardzo dobrze przyswajalne przez organizm, a ich stężenie jest wielokrotnie wyższe niż w nasionach czy całych roślinach. Łagodzą skutki stresu i opóźniają starzenie się komórek, obniżają poziom cholesterolu oraz pomagają w regeneracji organizmu po chorobie. Kiełki rzeżuchy zawierają bardzo dużo witaminy C i wapnia oraz żelaza, jak również witaminy A, E, B, PP. Ponadto zawierają chrom, siarkę i magnez. Są źródłem łatwo przyswajalnego jodu.
Nadają się do spożycia w formie świeżej i po gotowaniu. Wyśmienicie smakują w sałatkach, twarożku, pastach rybnych, na kanapkach i w sosach zimnych.
Adres producenta | Adres zwrotny |
Floraland Sp. z o.o. Sp.k. ul. Strużańska 28, Stanisławów Pierwszy | Floraland Sp. z o.o. Sp.k. ul. Strużańska 28, Stanisławów Pierwszy |
Cechy:
PODNOSZĄ ODPORNOŚĆ ORGANIZMU NA PRZEZIĘBIENIA, OBNIŻAJĄ POZIOM CUKRU WE KRWI I POBUDZAJĄ APETYT. POMAGAJĄ W LECZENIU TRĄDZIKU, ŁOJOTOKU I DOLEGLIWOŚCIACH DERMATOLOGICZNYCH. POMAGAJĄ TAKŻE W LECZENIU ANEMII, PRZY CHOROBIE WIEŃCOWEJ I BÓLACH REUMATYCZNYCH. ZALECANE PRZY SCHORZENIACH TRZUSTKI I TARCZYCY.Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies