Sprawdź dostępność transportu

House of Asia Listki nori prażonych alg morskich 4 sztuk

KOD EAN: 5902898826845
Kraj pochodzenia: Korea (Republika Korei)
Opakowanie: Woreczek
6,79 zł617,27 zł/kg

Informacje o produkcie

Opis

Pieńków 147A,
05-152 Czosnów,
Polska

Algi morskie to idealne urozmaicenie prawidłowo zbilansowanej diety.

Wystarczy na około 40 sztuk sushi

Odpowiednie dla wegetarian i wegan.

Przechowywanie

Rolowanie sushi

1. Połóż arkusz nori na środku maty bambusowej. Nałóż ostudzony ryż na środku arkusza nori pozostawiając u góry 2 cm margines. Po 2-3 minutach arkusz nori będzie miękki i gotowy do zwijania.

2. Przy dolnej krawędzi ryż nałóż ulubione składniki.

3. Zawiń w taki sposób, aby arkusz nori zamknął ryż i składniki w środku rulonu, natomiast mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz.

4. Zrolowane sushi przekrój na 8-10 równych części.



Hosomaki 40 sztuk

100 g ryżu do sushi

25 g ogórka

25 g awokado

2 arkusze z alg morskich

Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w podłużne paski. Arkusz z alg przekrój na pół i jedną z połówek umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku algi wzdłuż dłuższego boku, pozostawiając ok. 2 cm margines na górze. Następnie umieść pokrojony w paski ogórek lub awokado. Zawijaj w taki sposób, aby arkusz z alg zamknął ryż i dodane składniki wewnątrz rulonu. Mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Tak powstały rulonik przekrój na 10 części.



California maki 20 sztuk

160 g ryżu do sushi

1/2 awokado

4 paluszki krabowe

1/2 ogórka

2 arkusze alg morskich

2 łyżki majonezu

2 łyżki czerwonego kawioru

Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w długie cienkie paski. Arkusz z alg umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku arkusza pozostawiając ok. 2 cm margines od góry, a następnie pokryj go warstwą kawioru. Przykryj folią śniadaniową i odwróć do góry nogami - kładąc na macie ryżem do dołu. Umieść awokado, ogórek i paluszki krabowe na środku algi, posmaruj niewielką ilością majonezu i zawijaj w taki sposób, aby ryż zamknął w środku arkusz z alg i dodatki, a mata pozostała na zewnątrz. Powstałą rolkę pokrój na 10 części.

Przygotowanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu przez maksymalnie 2 tygodnie.

Składniki

  • prażone algi morskie (Porphyra Yezoensis)

Wartości odżywcze

w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1650 kJ / 391 kcal
Tłuszcz 5,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,2 g
Węglowodany 37 g
w tym cukry 0 g
Białko 44 g
Sól 2,4 g

Opakowanie

Rozmiar opakowania:

Wymiar liczbowy:

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 256 mm
Wymagana szerokość na półce - 206 mm
Wymagana głębokość na półce - 6 mm

Rodzaj opakowania: Woreczek

Waga brutto: 18

Adres producenta

Adres zwrotny

De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. K.,
Pieńków 147A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.houseofasia.pl
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. K.,
Pieńków 147A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.houseofasia.pl

Rozszerzone dane

Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa

UWAGA
W opakowaniu znajduje się torebka ze środkiem pochłaniającym wilgoć. Zawartość torebki nie nadaje się do spożycia. Chronić przed dziećmi.

Języki na opakowaniu
  • inne
  • polski

Cechy:

  • kuchnia japońska
  • do sushi i nie tylko

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies

OK, rozumiem