Producent: | Hortex |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 450 g |
Mieszanka po włosku. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony.
Kulinarne inspiracje Hortex
Tarta z ricottą i mieszanką warzyw po włosku
Składniki:
farsz:
- Mieszanka po włosku Hortex - 1 opakowanie
- 250 g sera ricotta
- 100 ml śmietany
- 2 jajka
- świeży tymianek
- sól, pieprz
ciasto:
- 200 g mąki pszennej
- 100 ml kwaśnej śmietany
- 2 żółtka
- 1/2 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Z mąki, 2 żółtek, śmietany i soli zagnieć ciasto i włóż do lodówki na około 30 min. Po tym czasie schłodzonym i rozwałkowanym ciastem wyłóż spód formy na tartę. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 °C około 10 minut. Podpieczone ciasto wyjmij z pieca i ułóż na nim lekko rozmrożone warzywa. Następnie ricottę wymieszaj ze śmietaną, jajkami i tymiankiem. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną masę wylej na warzywa i ponownie wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 °C na około 40 minut. Tartę podawaj ciepłą.
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Mieszanka po węgiersku
Hortex Mieszanka po chińsku
Hortex Mieszanka po meksykańsku
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 1 dzień
**-12 °C - 2 tygodnie
***poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Spożywać po obróbce termicznej.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 106 kJ / 25 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 2,9 g |
w tym cukry | 1,8 g |
Błonnik | 2,3 g |
Białko | 1,8 g |
Sól | 0,05 g |
Gotować we wrzątku: bez rozmrażania Garnek: zawartość opakowania wsypać do osolonej, wrzącej wody. Gotować ok. 8-10 minut, odcedzić. Jarzyny podawać polane stopionym masłem i zrumienioną tartą bułką, zapiekane z ostrym serem lub posypane przyprawą typu włoskiego (mieszanka oregano, bazylii, cząbru i czosnku).
Smażyć w płytkim tłuszczu: bez rozmrażania Patelnia: Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i wsypać zawartość opakowania. Smażyć bez przykrycia ok. 8-10 minut od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą typu włoskiego (mieszanka oregano, bazylii, cząbru i czosnku). Dla wzbogacenia smaku gotową mieszankę można posypać parmezanem.
Rozmiar opakowania: 450 g
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa |
Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa |
Języki na opakowaniu
Cechy: