Producent: | Gellwe |
Waga brutto: | 44 g |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 40 g |
Przyprawa do piernika.
Pomysł na: Piernik krakowski
Przygotuj: 400 g mąki, 120 g margaryny, 250 g cukru, 2 jajka, 4 łyżki powideł, 3 łyżeczki Kakao extra ciemne Gellwe, 1 opakowanie Przyprawy do piernika Gellwe, 1 szklankę mleka, 1 łyżeczkę Sody Gellwe oraz bakalie.
Sposób przygotowania:
Margarynę rozpuść i ostudź. Jajka z cukrem ubij mikserem. Dodaj: mleko, kakao, mąkę wymieszaną z sodą oraz przyprawę do piernika. Mieszając dołóż powidła. Następnie wlej rozpuszczoną margarynę i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Do tak przygotowanego ciasta dodaj oprószone mąką bakalie i delikatnie wymieszaj. Gotowe ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej formy 12 x 35 cm. Piecz w temp. 180°C góra-dół (bez termoobiegu) przez ok. 60 minut. Piernik udekoruj polewą czekoladową i posyp bakaliami.
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 1416 kJ / 338 kcal |
Tłuszcz | 3,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g |
Węglowodany | 58,0 g |
w tym cukry | 0,7 g |
Białko | 10,2 g |
Sól | 0,05 g |
Rozmiar opakowania: 40 g
Waga brutto: 44 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 163 mm
Wymagana szerokość na półce - 113 mm
Wymagana głębokość na półce - 8 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4, 32-080 Zabierzów |
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4, 32-080 Zabierzów |
Języki na opakowaniu
Cechy: