Producent: | Gellwe |
Waga brutto: | 16 g |
Opakowanie: | Saszetka |
Rozmiar opakowania | 15 g |
Proszek do pieczenia.
Pomysł na: Babkę marmurkową
Przygotuj: 260 g mąki pszennej (ok. 1 i ½ szklanki), 300 g cukru (ok. 1 i 1/3 szklanki), 100 g masła lub margaryny, 6 jajek, cukier wanilinowy Gellwe, proszek do pieczenia Gellwe, kakao Gellwe, cukier puder Gellwe.
Sposób przygotowania: Oddziel białka od żółtek. Białka ubij mikserem na sztywną pianę, dodając cukier. Do piany wlej żółtka, ubijaj na puszystą masę, wsyp mąkę, cukier wanilinowy i 2 łyżeczki proszku do pieczenia, dalej ubijaj. Na końcu dodaj roztopiony, przestudzony tłuszcz i wymieszaj. Połowę masy przełóż do drugiej miski i wymieszaj z łyżką kakao. Ciasto białe i ciemne nakładaj naprzemiennie do posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy do babki. Całość wymieszaj w kilku miejscach widelcem. Piecz w temp. 180°C przez ok. 45 min. Babkę posyp cukrem pudrem. Słodkiego dnia :)
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Rozmiar opakowania: 15 g
Waga brutto: 16 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 119 mm
Wymagana szerokość na półce - 86 mm
Wymagana głębokość na półce - 4 mm
Rodzaj opakowania: Saszetka
Adres producenta | Adres zwrotny |
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Języki na opakowaniu
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies