Producent: | Gellwe |
Waga brutto: | 16 g |
Opakowanie: | Saszetka |
Rozmiar opakowania | 16 g |
Cukier wanilinowy.
Pomysł na: gofry
Przygotuj: 2 szklanki mąki pszennej, 2 szklanki mleka, 2 jajka, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia Gellwe, 2 łyżeczki cukru pudru Gellwe, 1 łyżkę cukru wanilinowego Gellwe, 80 ml oleju rzepakowego (1/3 szklanki), szczyptę soli.
Sposób przygotowania: Do większego naczynia dodaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól, mleko, olej i żółtka. Całość zmiksuj do połączenia się składników. Białka ubij na sztywną pianę i bardzo delikatnie wymieszaj z ciastem. Rozgrzej gofrownicę, nakładaj po 2-3 łyżki ciasta na porcję. Piecz około 3 min, aż do uzyskania złotobrązowego koloru. Upieczone gofry odstaw na kratkę do studzenia. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Słodkiego dnia :)
Gellwe - naturalnie pyszne
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza w 100 g | |
Wartość energetyczna | 1690 kJ / 398 kcal |
Węglowodany | 99 g |
w tym cukry | 99 g |
Zawiera znikome ilości tłuszczu, kwasów tłuszczowych nasyconych, białka i soli. |
Rozmiar opakowania: 16 g
Waga brutto: 16 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 120 mm
Wymagana szerokość na półce - 87 mm
Wymagana głębokość na półce - 6 mm
Rodzaj opakowania: Saszetka
Adres producenta | Adres zwrotny |
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Języki na opakowaniu
Cechy: