Producent: | Gellwe |
Waga brutto: | 418 g |
Opakowanie: | Zgrzewane |
Rozmiar opakowania | 400 g |
Mieszanka do wypieku ciasta
Gellwe - Właśnie to lubię
Polewa mleczna Gellwe idealna do Ciasta Czekoladowego
Gellwe - Tradycja od 1985 roku
Wyroby marki Gellwe są sporządzone według najlepszych receptur przy wykorzystaniu najwyższej jakości surowców.
Więcej pomysłów i porad znajdziesz na www.gellwe.pl
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotuj
3 jajka,
100 ml oleju (ok. 10 łyżek),
100 ml wody (ok. 10 łyżek)
1. Przygotuj ciasto
Do wysokiej miski wsypać mieszankę do przygotowania ciasta, dodać jajka, wodę, olej i całość ubijać mikserem chwilkę na wolnych, następnie przez ok. 2 minuty na najwyższych obrotach.
2.
Tak przygotowaną masę przełożyć do uprzednio posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką blachy (o wymiarach 25 cm x 28 cm). Włożyć na środkowy poziom średnio nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180°C przez ok. 35-40 minut.
Upieczone ciasto wyjąć z formy po ok. 15 minutach. Można udekorować polewą mleczną Gellwe.
Inspiracja:
Kokosanki
Ciasto czekoladowe Gellwe upiec wg przepisu podanego na opakowaniu. Po wystudzeniu pokroić ciasto na równe kawałki (prostopadłościany). Polewę mleczną Gellwe przygotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Gorącą przelać do miski lub na głęboki talerz. Każdą kostkę namoczyć w polewie (najlepiej pomagając sobie sztućcami). Następnie obtaczać w wiórkach kokosowych i odkładać na talerz do zastygnięcia.
Zalecenia dla alergików
Rozmiar opakowania: 400 g
Waga brutto: 418 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 203 mm
Wymagana szerokość na półce - 126 mm
Wymagana głębokość na półce - 60 mm
Rodzaj opakowania: Zgrzewane
Adres producenta | Adres zwrotny |
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Języki na opakowaniu
Cechy: