Producent: | Frosta |
Opakowanie: | Pudełko |
Rozmiar opakowania | 240 g |
Filety z mintaja, z połączonych kawałków ryby, w chrupiącej panierce z koperkiem, podsmażane. Produkt głęboko mrożony.
Czy wiesz, że...MSC - www.msc.org, MSC-C-50086
Ze zrównoważonych połowów posiadających certyfikat MSC. www.msc.org/pl
FSC - www.fsc.org, FSC C110875
Skąd pochodzą nasze składniki?
Sprawdź na www.frostafoodtracker.pl
Najlepiej spożyć przed: patrz nadruk z boku kartonika. Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C.
Przechowywanie w domu:
* (-6 °C): 4 dni
** (-12 °C): 3 tygodnie
*** (-18 °C): do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk z boku kartonika)
Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Wartość odżywcza na 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 798 kJ / 190 kcal |
Tłuszcz | 7,9 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 16 g |
- w tym cukry | 2,2 g |
Białko | 14 g |
Sól | 1,1 g |
Piec w piekarniku: Piekarnik: Rozgrzej piekarnik do temperatury 220 °C. Zamrożonego mintaja ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez 20 minut (z włączonym termoobiegiem 18 minut).
Smażyć w płytkim tłuszczu: Patelnia: Na patelni rozgrzej olej. Zamrożonego mintaja smaż na średnim ogniu przez 10 minut. Obróć w połowie smażenia.
Rozmiar opakowania: 240 g
Rodzaj opakowania: Pudełko
Adres producenta | Adres zwrotny |
FRoSTA sp. z o.o., ul. Witebska 63, 85-778 Bydgoszcz Polska www.frosta.pl, info@frosta.pl |
FRoSTA sp. z o.o., ul. Witebska 63, 85-778 Bydgoszcz Polska www.frosta.pl, info@frosta.pl |
Ryba jest surowcem naturalnym i mimo restrykcyjnej kontroli procesu filetowania możliwe jest, że w tym produkcie znajdą się małe ości (wyrostki ościste).
Języki na opakowaniu
Cechy: