Producent: | Frosta |
Opakowanie: | Pudełko |
Rozmiar opakowania | 200 g |
Roślinne burgery na bazie szpinaku z ziemniakami i czosnkiem, doprawione bazylią, podsmażane. Produkt głęboko mrożony.
FSC - www.fsc.org, Mix, FSC C125136
To jest dla nas ważne:
Nasze roślinne burgery przygotowujemy z warzyw uprawianych w słońcu, na polu, a nie w szklarniach. Doprawiliśmy je bazylią, którą siekamy i mrozimy zaraz po zbiorach.
Nasze produkty nie zawierają żadnych barwników, aromatów ani wzmacniaczy smaku. 100% naturalnego smaku - tego się trzymamy! FRoSTA. Smaczna i prosta.
Przechowując poniżej -18°C najlepiej spożyć przed końcem: patrz nadruk z boku kartonika.
Przechowywanie w domu:
* (-6°C): 4 dni; ** (-12°C): 3 tygodnie; *** (-18°C): do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk z boku kartonika).
Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Jak podać nasze burgery?
Przygotuj je w bułce lub podaj zamiast porcji warzyw czy mięsa.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Wartość odżywcza na 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 684 kJ / 163 kcal |
Tłuszcz | 5,6 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 22,1 g |
- w tym cukry | 1,8 g |
Białko | 4,7 g |
Sól | 1,2 g |
Piec w piekarniku: Piekarnik: Rozgrzej piekarnik do temperatury 230°C. Zamrożone burgery ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez 15 minut (z włączonym termoobiegiem 14 minut).
Smażyć w płytkim tłuszczu: Patelnia: Na średniej wielkości patelni rozgrzej 100 ml oleju. Zamrożone burgery smaż na średnim ogniu przez 8-10 minut, od czasu do czasu przewracając.
Rozmiar opakowania: 200 g
Rodzaj opakowania: Pudełko
Adres producenta | Adres zwrotny |
FRoSTA sp. z o.o., ul. Witebska 63, 85-778 Bydgoszcz, Polska Tel. 52 36 06 780, (8.00-15.00) |
FRoSTA sp. z o.o., ul. Witebska 63, 85-778 Bydgoszcz, Polska Tel. 52 36 06 780, (8.00-15.00) |
Języki na opakowaniu
Cechy: