Producent: | Delecta |
Waga brutto: | 419 g |
Opakowanie: | Karton |
Rozmiar opakowania | 360 g |
Bananata ciasto w proszku
Opakowanie zawiera mieszanki do przygotowania ciasta i kremu oraz płatki czekoladowePrzygotuj:
Co ciasta: 2 jaja, 75 ml mleka
Do masy śmietanowej: 500 ml schłodzonej śmietanki 30-36% tł., 100 ml przegotowanej zimnej wody
Do ponczu: 50 ml przegotowanej zimnej wody, sok z 1/2 cytryny, 3 banany lub inne owoce: maliny, jagody, truskawki
Sposób przygotowania:
Poncz:
W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny.
Ciasto:
1. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z mlekiem.
3. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
4. Wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj na najwyższych obrotach 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej formy.
5. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 25 min.
6. Upieczone ciasto pozostaw do wystudzenia.
7. Wystudzone ciasto wyjmij z formy. Wydrąż łyżką miąższ na głębokość ok. 0,5 cm, pozostawiając 1 cm od brzegu.
8. Wydrążone ciasto rozkrusz (posłuży do obsypania ciasta).
9. Spód ciasta nasącz przygotowanym ponczem.
10. Banany obierz ze skórki i przekrój wzdłuż (inne owoce - pokrój na małe kawałki), ułóż na cieście.
Masa śmietanowa:
1. Do wysokiego naczynia wlej dobrze schłodzoną śmietanę.
2. Ubijaj mikserem na najwyższych obrotach do uzyskania prawie sztywnej konsystencji.
3. Do przygotowanej wody wsyp zawartość torebki z mieszanką do masy śmietanowej i miksuj ok. 10 sek. Wlej mieszankę do ubitej śmietany i miksuj ok. 10 sek.
4. Na koniec wsyp płatki czekoladowe i delikatnie wymieszaj.
Tak przygotowaną masę wyłóż na banany. Łyżką uformuj kopułę, posyp pokruszonym ciastem (lekko dociskając je do masy). Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny do schłodzenia.
Delecta - Prosto z serca
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje.
Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Zasmakuj!
Zawartość opakowania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Na 100 g | Na porcję 114 g | %RWS* na porcję 114 g | |
Wartość energetyczna | 912 kJ | 1039 kJ | 12% |
Wartość energetyczna | 218 kcal | 248 kcal | |
Tłuszcz | 11 g | 13 g | 19% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,5 g | 7,4 g | 37% |
Węglowodany | 26 g | 29 g | 11% |
w tym cukry | 18 g | 21 g | 23% |
Białko | 3,4 g | 3,9 g | 8% |
Sól | 0,31 g | 0,35 g | 6% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przecietnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
Wartości odżywcze liczone ze śmietanką 30% tł. i bananami. |
Rozmiar opakowania: 360 g
Waga brutto: 419 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 211 mm
Wymagana szerokość na półce - 143 mm
Wymagana głębokość na półce - 59 mm
Rodzaj opakowania: Karton
Adres producenta | Adres zwrotny |
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa |
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: