Producent: | Alpro |
Opakowanie: | Pot |
Rozmiar opakowania | 400 g |
Produkt sojowy z żywymi kulturami bakterii, mango, z wapniem i witaminami.
Alpro sojowe z żywymi kulturami bakterii, o smaku mango to w 100% roślinna alternatywa dla klasycznych jogurtów smakowych, produkowana z soi wolnej od modyfikacji genetycznych. Nie zawiera dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry), laktozy ani glutenu. Produkt stanowi świetne źródło białka, wapnia oraz witamin: D, B12 i B2. Doskonale sprawdzi się w roli samodzielnej przekąski lub jako dodatek do owsianek, granoli czy musli.Bezglutenowy
Bez laktozy
Bez dodatku cukru
Produkt odpowiedni dla wegan
Najlepiej spożyć przed: na górze opakowania. Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +7 °C. Po otwarciu szczelnie zamknąć i spożyć w ciągu 5 dni.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Wartość odżywcza w 100 g | |
Energia | 262 kJ / 62 kcal |
Tłuszcz | 2,2 g |
w tym kwasy nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 6,0 g |
w tym cukry | 5,4 g |
Błonnik | 1,0 g |
Białko | 3,7 g |
Sól | 0,20 g |
Witaminy | |
D2 | 0,75 µg* |
ryboflawina (B2) | 0,21 mg* |
B12 | 0,38 µg* |
Składniki mineralne | |
wapń | 120 mg* |
* 15 % referencyjnych wartości spożycia |
Rozmiar opakowania: 400 g
Rodzaj opakowania: Pot
Adres producenta | Adres zwrotny |
Danone sp. z o.o., ul. Bobrowiecka 8, 00-728 Warszawa 801 331 133 info.polska@alpro.com |
Danone sp. z o.o., ul. Bobrowiecka 8, 00-728 Warszawa 801 331 133 info.polska@alpro.com |
Języki na opakowaniu
Cechy: