Producent: | Yummity |
Waga brutto: | 146 g |
Opakowanie: | Pudełko |
Rozmiar opakowania | 115 g |
Mieszanka do przygotowania krążków z burakiem.
Produkt bezglutenowy. Odpowiedni dla wegan.Znak przekreślonego kłosa - OATS-PL-106-006
Wrapy
20 min, 4 porcje
Przygotuj
- 1 opakowanie Verger burak
- 4 wrapy
- 1/2 czerwonej cebulki pokrojonej w piórka
- 1/2 papryki pokrojonej w paseczki
- 2 ogórki konserwowe pokrojone w plastry
- 4 liście sałaty lodowej pokrojonej w paseczki
- 4 łyżki wegańskiego majonezu
- 4 łyżeczki konfitury z żurawiny
- Olej do smażenia
Przygotowanie
1. Vergery przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Usmażone vergery pokrój na 6 trójkątów.
2. Wrapy posmaruj majonezem i konfiturą, a następnie wyłóż warzywa i kawałki vergerów. Zawiń tak jak Ci najwygodniej.
3. Gotowego wrapa możesz dodatkowo podpiec na rozgrzanej patelni, po około 30 sekund z każdej strony.
Tip: Do wrapów możesz użyć swoich ulubionych warzyw.
Sałatka z pieczonymi warzywami
40 min, 4 porcje
Przygotuj
- 1 opakowanie Verger burak
- 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
- Dowolne warzywa oczyszczone i pokrojone w kostkę, np. marchew, seler, kalafior, pietruszka, ziemniak
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- Ulubione przyprawy (np. słodka papryka, rozmaryn, oregano)
- Świeże zioła do posypania
Przygotowanie
1. Piekarnik rozgrzej do 200°C.
2. Vergery przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
3. Warzywa wyłóż na blaszkę do pieczenia, polej je oliwą, posyp solą i przyprawami.
4. Vergery pokrój na ćwiartki, a następnie wymieszaj z upieczonymi warzywami.
5. Sałatkę podawaj posypaną świeżymi ziołami i polaną odrobiną oliwy.
Yummity to wiele pomysłów na wegetariańskie posiłki.
Bezglutenowy
Produkt odpowiedni dla wegan
Opakowanie Nadające się do recyklingu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zużyć bezpośrednio po otwarciu.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza w 100 g produktu przed przygotowaniem: | |
wartość energetyczna | 1496 kJ / 356 kcal |
tłuszcz | 7,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g |
węglowodany | 52 g |
w tym cukry | 16 g |
błonnik | 13 g |
białko | 14 g |
sól | 2,3 g |
magnez | 172,2 mg (46%)* |
*DRWS - Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia |
Smażyć w płytkim tłuszczu: Przygotuj: 240 ml gorącej wody 1. Mieszankę wsyp do miski i dodaj 240 ml gorącej wody. 2. Dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej masy i odstaw na 10 minut. 3. Lekko zwilżonymi dłońmi uformuj 4 krążki o średnicy około 7 cm. 4. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i smaż na nim vergery po około 2-3 minuty z każdej strony, do momentu lekkiego zarumienienia. Podawaj w bułce, z ulubionymi warzywami sosami lub z frytkami i sałatką.
Rozmiar opakowania: 115 g
Waga brutto: 146 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 179 mm
Wymagana szerokość na półce - 148 mm
Wymagana głębokość na półce - 41 mm
Rodzaj opakowania: Pudełko
Adres producenta | Adres zwrotny |
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska www.yummity.pl |
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska www.yummity.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: