Producent: | Wiodąca Marka |
Waga netto/ilość: | 500 g |
Wersja A i B: krążki z kalmarów (Illex Argentinus i/lub Illex Illecebrosus (A)*) złowione w Południowo-Zachodnim Atlantyku albo krążki z kalmarów pochodzących z Chin (Todarodes Pacificus (B)*) złowione w Południowo-Wschodnim Oceanie Spokojnym albo krążki z kałamarnicy Humboldta (Dosidicus Gigas (C)*) złowione w Północno-Zachodnim Oceanie Spokojnym). Podgotowane. Produkt głęboko mrożony. Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie. *Ostatnia litera w oznaczeniu partii produkcyjnej dotyczy oznaczenia gatunku zawartego w opakowaniu.
Wersja A: krążki z KALMARÓW, sól, stabilizatory: E450, E451, E452; regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Może zawierać RYBY i SKORUPIAKI.
Wersja B: krążki z KAMLARÓW, stabilizator: E331; regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, E331; sól.
Spożyć po obróbce termicznej. Nie rozmrażać przed przygotowaniem. Bulion: gotować krążki przez 2-3 minuty od momentu zagotowania, odsączyć i przelać zimną wodą. Patelnia: smażyć na dużym ogniu ok 5 min w niewielkiej ilości tłuszczu, obracając od czasu do czasu. Na parze: umieścić krążki w koszyku do gotowania na parze nad wrzącym bulionem. Przykryć i gotować przez 4 minut.
Lodówka: 24 godziny; półka na lód (-6°C): 3 dni; zamrażarka (-18°C): do daty minimalnej trwałości. Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie.
Wartości odżywcze |
||||||||||||||||||||||
|
Adres producenta | Adres zwrotny |
Dystrybutor: SCAWAR Sp. z o.o., ul. Jutrzenki 137, 02-231 Warszawa |
Scamark Polska Sp. z o.o./ul. Jutrzenki 156/02-231 Warszawa |
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies