Producent: | Wiodąca Marka |
Waga netto/ilość: | 500 g |
Quinoa- komosa ryżowa.
Porcja na osobę: 80 g. Komosę opłukać pod bieżącą wodą przesypując ją na drobne sito. Opłukaną komosę przesypać do garnka i dodać 1,5 lub 2 objętości wody (al. dente: 1,5 objętości; komosa miękka: 2 objętości). Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut. Zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut. Komosa jest gotowa gdy wchłonie całą wodę i podwoi swoją objętość, a ziarenka staną się lekko przezroczyste. Nadaje się zarówno do potraw zimnych, gorących jak i do deserów.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze |
||||||||||||||||||||||
|
Składniki mineralne w 100 g: żelazo: 8 mg (57%*), miedź: 0,787 mg (78%*), mangan: 1,4 mg (70%*).
* Dzienne referencyjne wartości spożycia dla osoby dorosłej.
Adres producenta | Adres zwrotny |
Dystrybutor: SCAWAR Sp. z o.o., ul. Jutrzenki 156, 02-231 Warszawa |
Scamark Polska Sp. z o.o./ul. Jutrzenki 156/02-231 Warszawa |
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies