Producent: | Winiary |
Opakowanie: | Saszetka |
Kraj pochodzenia | Ukraina |
Rozmiar opakowania | 65 g |
Pasta do kurczaka w sosie słodko-ostrym. Produkt pasteryzowany.
Odkryj smak podróży w Twojej kuchni dzięki nowym Pastom z Pomysłem na… Winiary! Kochasz słodko-pikantne połączenia? Spróbuj Pastę z pomysłem na danie Sweet-Chili, gdzie słodki i ostry smak idealnie się balansująWłaścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Lista zakupów
250 g piersi z kurczaka + 1 czerwona papryka + 1 puszka ananasa 235 ml + 150 ml wody
1. Kurczaka pokrój w paski i podsmaż na rozgrzanym oleju ok. 2 min, na złoty kolor.
2. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i smaż ok. 4 min.
3. Dodaj pastę Winiary oraz odsączone, pokrojone 4 plastry ananasa i krótko podsmaż. Dolej wodę i gotuj na średnim ogniu jeszcze kilka minut, do uzyskania ulubionej ilości sosu.
Podawaj z ryżem.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza po przyrządzeniu na 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu w porcji 533 g* | % RWS** w porcji | |
Wartość energetyczna: | 361 kJ / 85 kcal | 1996 kJ / 472 kcal | 24 % |
Tłuszcz: | 1,1 g | 5,9 g | 8 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,2 g | 0,9 g | 5 % |
Węglowodany: | 12,6 g | 69,5 g | 27 % |
w tym cukry: | 3,3 g | 18,3 g | 20 % |
Błonnik: | 0,9 g | 4,7 g | |
Białko: | 5,9 g | 32,8 g | 66 % |
Sól: | 0,34 g | 1,9 g | 32 % |
*Opakowanie zawiera 2 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka. | |||
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: W porcji 553 g
RWS* dla osoby dorosłej
W 100 g: 361 kJ/85 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Rozmiar opakowania: 65 g
Rodzaj opakowania: Saszetka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Nestlé Polska S.A. ul. Domaniewska 32, 02-672 Warszawa |
Nestlé Polska S.A. ul. Domaniewska 32, 02-672 Warszawa Warto porozmawiać 800 16 16 66 www.winiary.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: