Producent: | Winiary |
Waga brutto: | 128 g |
Opakowanie: | Karton |
Rozmiar opakowania | 120 g |
Bulion pieczeniowy.
Kostka Mięsna Winiary idealnie podkreśli smak i aromat mięs, jednocześnie tworząc je soczystymi i niezwykle smacznymi. Dzięki niej masz pewność, że danie będzie smakowało Tobie i Twojej rodzinie. Kostkę mięsną możesz wykorzystać zarówno do podkreślenia smaku mięsnych zup, jak również sosów, które nabiorą odpowiedniej gęstości i koloru. Możesz ją również wykorzystać do przygotowania pieczeni i innych potraw mięsnych.Jeśli spożyjesz porcję: 200 ml bazy do zupy** energia 26 kJ 6 kcal 0%*, tłuszcz 0,4 g 1%*, kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g 2%*, cukry 0,2 g 0%*, sól 0,92 g 15%*
RWS* dla osoby dorosłej
W 100 ml**: 13 kJ/3 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**po przyrządzeniu z 1 kostką/litr
Polędwiczka wieprzowa z jabłkami i rozmarynem
4 porcje
1 Kostka Mięsna Winiary
500 g polędwicy wieprzowej
2 średnie jabłka
2 gałązki rozmarynu
1 łyżka miodu
1 ząbek czosnku
250 ml słodkiej śmietany 30%
sól i pieprz do smaku
½ cytryny (sok i skórka)
Polędwicę oczyść z błon, natrzyj solą i pieprzem. Obsmaż na rozgrzanej patelni z każdej strony na złoty kolor. Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Kostkę rozpuść w ¼ l wrzącej wody. Dodaj śmietanę, czosnek przeciśnięty przez praskę, rozmaryn, miód, otartą skórkę z cytryny, sok z cytryny i jabłka pokrojone w kostkę. Gotuj, aż sos zgęstnieje, a jabłka będą miękkie. Plastry polędwicy polej sosem. Podaj z ryżem i sałatką.
Wspólnie z Winiary możesz codziennie cieszyć się prawdziwie domowym posiłkiem, niezależnie od tego, jak wiele masz na głowie. Wygodne, odpowiednio bogate w wartości odżywcze i przede wszystkim smaczne - takie właśnie jest gotowanie z Winiary.
Już od ponad 75 lat nasze produkty są jednymi z najczęściej wybieranych przez Polaków wyrobów kulinarnych. Jest to możliwe dzięki bogatemu portfolio marki zawierającemu ponad 200 różnorodnych dań, zup, bulionów, sosów, majonezów, przypraw, galaretek, kisieli oraz budyniów.
Po sprawdzone przepisy, liczne inspiracje i pomysły na każdy dzień, zapraszamy Cię na winiary.pl, jedną z najpopularniejszych stron kulinarnych w Polsce.
Nestlé Jedz smacznie, żyj zdrowo
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania: Aby uzyskać esencjonalny bulion, rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody. Jeśli chcesz doprawić zupę, dodaj 1 kostkę na 1 litr zupy. Kostki możesz użyć jako przyprawę, dodając je także do innych potraw.
Po użyciu kostek większość potraw nie wymaga dosalania.
Zalecenia dla alergików
Jeśli spożyjesz porcję: 200 ml bazy do zupy po przyrządzeniu W 100 ml bulionu | W 100 ml bazy do zupy** | W 200 ml bazy do zupy (porcja)** | % RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna | 26 kJ | 13 kJ | 26 kJ | 0% |
Wartość energetyczna | 6 kcal | 3 kcal | 6 kcal | 0% |
Tłuszcz | 0,4 g | 0,2 g | 0,4 g | 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | 0,2 g | 0,3 g | 2% |
Węglowodany | 0,4 g | 0,2 g | 0,4 g | 0% |
w tym cukry | 0,2 g | 0,1 g | 0,2 g | 0% |
Błonnik | 0,0 g | 0,0 g | 0,0 g | - |
Białko | 0,1 g | 0,1 g | 0,1 g | 0% |
Sól | 0,92 g | 0,46 g | 0,92 g | 15% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | ||||
Opakowanie zawiera 60 porcji. | ||||
Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka. | ||||
**po przyrządzenia z 1 kostką/litr |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: Jeśli spożyjesz porcję 200 ml bazy do zupy**
RWS* dla osoby dorosłej.
W 100 ml**: 13 kJ/3 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
**po przyrządzeniu z 1 kostką/litr
Rozmiar opakowania: 120 g
Waga brutto: 128 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 61 mm
Wymagana szerokość na półce - 150 mm
Wymagana głębokość na półce - 14 mm
Rodzaj opakowania: Karton
Adres producenta | Adres zwrotny |
Nestlé Polska S.A. ul. Domaniewska 32 02-672 Warszawa |
Nestlé Polska S.A. ul. Domaniewska 32 02-672 Warszawa Warto porozmawiać www.winiary.pl 800 16 16 66 |
Języki na opakowaniu
Cechy: