Producent: | Proste Historie |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 540 g |
Pierogi z pieczarkami i podgrzybkami. Produkt głęboko mrożony.
Masa netto:
540 g e (450 g + 90 g)
Pierogi z grzybami dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.
Pierogi z grzybami z sosem sojowym
Gorące pierogi maczaj w sosie sojowym wymieszanym z octem ryżowym, czosnkiem i sezamem.
Pierogi z grzybami, czosnkiem i szczypiorkiem
Zrumień świeże grzyby z cebulką, czosnkiem i szczypiorem i nałóż na ugotowane pierogi.
Kolejny pomysł?
Ugotowane pierogi polej 100 ml podgrzanej śmietany 36 % z dodatkiem łyżki siekanego kopru, pieprzu i soli.
Proste Historie to gotowanie z kilku składników połączonych w pyszne domowe danie. To wiele produktów i smacznych pomysłów na wspaniały, 3-daniowy obiad: zupę, drugie danie i deser.
Prostymi Historiami dzielimy się codziennie przy wspólnym stole. Poznaj jedną z nich.
Te i wiele innych przepisów znajdziesz na:
prostehistorie.com.pl
instagram.com/prostehistorie
facebook.com/prostehistorie
infolinia 801 801 188
Opłata zgodna z taryfą Twojego operatora.
Opakowanie Nadające się do recyklingu
Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.
Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Wartość odżywcza produktu w 100 g | Wartość odżywcza produktu w porcji 270 g | % RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna | 683 kJ / 164 kcal | 1844 kJ / 443 kcal | 22 % |
Tłuszcz | 2,1 g | 5,7 g | 8 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 1,1 g | 6 % |
Węglowodany | 29 g | 78 g | 30 % |
w tym cukry | 1,4 g | 3,8 g | 4 % |
Białko | 5,5 g | 15 g | 30 % |
Sól | 0,65 g | 1,8 g | 30 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Opakowanie 540 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu. |
Gotować we wrzątku: 1. Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. 2. Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut. 3. Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.
Rozmiar opakowania: 540 g
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Iglotex SA ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz Polska tel. (+48) 58 582 42 59 fax (+48) 58 582 43 81 www.iglotex.pl |
Iglotex SA ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz Polska tel. (+48) 58 582 42 59 fax (+48) 58 582 43 81 www.iglotex.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: