Producent: | Proste Historie |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 400 g |
Pierogi z kiełbasą wieprzową kociewską, podgrzybkiem brunatnym i pieczarkami. Produkt głęboko mrożony.
Bory, zamki, piękne jeziora... Kociewie to niezwykły region, który warto odkrywać na wiele sposobów.Pierogi po kociewsku dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.
Pierogi po kociewsku z czerwoną kapustą i jabłkami
Czerwoną kapustę uduś do miękkości z jabłkami i z przesmażoną na smalcu cebulą. Dopraw przyprawami i zakwaś octem jabłkowym. Podaj na gorąco z pierogami.
Pierogi z kiełbasa kociewską pieczone w sosie chrzanowym
Wymieszaj tłustą śmietankę z jajkami, chrzanem i odrobiną mąki. Dodaj szczypior, przyprawy i zalej ugotowane pierogi. Posyp bułką tartą i piecz w piekarniku na złoto.
Marka "Proste Historie" mówi o domu w którym pachnie dobrym jedzeniem. Namawia konsumentów do wspólnego celebrowania przyjemności i wspólnych posiłków. To naturalność, świeżość, proste produkty, to możliwość stworzenia własnego dania ze zdrowych składników.
Te i wiele innych przepisów znajdziesz na:
prostehistorie.com.pl
instagram.com/prostehistorie
facebook.com/prostehistorie
infolinia 801 801 188
Opłata zgodna z taryfą Twojego operatora.
Opakowanie Nadające się do recyklingu
Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.
Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Wartość odżywcza produktu w 100 g | Wartość odżywcza produktu w porcji 200 g | % RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna | 875 kJ / 209 kcal | 1750 kJ / 418 kcal | 21 % |
Tłuszcz | 6,3 g | 13 g | 19 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,5 g | 5,0 g | 25 % |
Węglowodany | 29 g | 58 g | 22 % |
w tym cukry | 0,6 g | 1,2 g | 1 % |
Błonnik | 2,0 g | 4,0 g | - |
Białko | 8,0 g | 16 g | 32 % |
Sól | 0,72 g | 1,4 g | 23 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Opakowanie 400 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu. |
Gotować we wrzątku: 1. Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. 2. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Gotuj na wolnym ogniu 10-12 minut. 3. Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Udekoruj je gałązką świeżego majeranku.
Rozmiar opakowania: 400 g
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Iglotex SA ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz Polska tel. (+48) 58 582 42 59 fax (+48) 58 582 43 81 www.iglotex.pl |
Iglotex SA ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz Polska tel. (+48) 58 582 42 59 fax (+48) 58 582 43 81 www.iglotex.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: