Waga netto: | 0,5g |
Odmiana wcześnie dojrzewająca, okres wegetacji wynosi około 100-110 dni. Jedna z najlepszych odmian dla przetwórstwa. Owoce zawierają najwięcej witaminy C ze wszystkich znanych odmian pomidora gruntowego. Są średniej wielkości (masa około 90g), bardzo kształtne, lekko spłaszczone, dobrze odrywające się od rośliny. Cechą charakterystyczną jest piękna barwa (kolor arbuzowaty) uwarunkowana genetycznie. Owoce mięsiste, z dużą ilością komór nasiennych, twarde, odporne na pękanie i zgniatanie. Bardzo smaczne. Odpowiedni stosunek cukrów do kwasów oraz odpowiednią ilość kwasów organicznych decydują o przydatności dla przetwórstwa. Odmiana wczesna, bardzo plenna, tolerancyjna na choroby
Adres producenta | Adres zwrotny |
PNOS w Ożarowie Mazowieckim Sp. z o.o., ul. Żeromskiego 3 ,05-850 Ożarów Mazowiecki | PNOS w Ożarowie Mazowieckim Sp. z o.o., ul. Żeromskiego 3 ,05-850 Ożarów Mazowiecki |
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies