Otręby owsiane są produktem bogatym w witaminy i mikroelementy oraz błonnik, z dużym udziałem błonnika rozpuszczalnego. Błonnik reguluje trawienie, pomaga też oczyszczać organizm z toksyn. Błonnik owsiany zawiera betaglukan, który pobudza układ odpornościowy i zmniejsza ryzyko wystąpienia niektórych chorób tzw. cywilizacyjnych.Należy pamiętać, że zwiększone spożycie błonnika wymaga zwiększenia ilości wypijanych płynów.Sposób użycia: Otręby owsiane można spożywać z jogurtem lub mlekiem, a także jako dodatek do musli, płatków, zup i sałatek. Możliwe jest zastąpienie otrębami owsianymi części mąki w domowych wypiekach. Wysoka zawartość błonnika, żelaza, magnezu, selenu, manganu i witaminy B1!
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies